Завршница Звездиног тријумфалног пролећа

117

Пролећни део сезоне се приводи крају, остала нам је борба за други трофеј у пролећном делу чиме ћемо бити на пола пута ка остварењу циља за 2018. – освајање сва 4 трофеја (Супер Куп, Куп Србије, Првенство Србије и Балкан Супер Лига). Док чекамо борбу у полуфиналу Купа против Ниша и надамо се борби за трофеј у финалу присећамо се како су црвено-бели изгурали први део сезоне.

Оно што се разликовало у односу на остале сезоне је то што смо имали првог професионалног тренера у историји српског рагбија Трева Смита, који је нажалост морао да напусти клуб због здравствених проблема, али ће остати упамћен и као први непоражени тренер у клубу. Осим тренера, први пут смо имали и професионалне играче – Американца Монте Гадиса, Аустралијанца Џек О`Брајана и репрезентативца Шкотске Сем Херона.

Такође после више година у систему такмичења имамо и резервни тим који наступа под именом Црвени кенгур и састављен је искључиво од играча који су прошли кроз млађе категорије клуба или су ветерани клуба. Ако имамо у виду да је окосница садашњег тима Црвене звезде производ претходног резервног тима Радничког сигурни смо да не морамо да бринемо за будућност.

Прва утакмица је значила и борбу за први трофеј у Супер Купу Србије, а противник је био највећи ривал Партизан, тако да мотива ни у ком случају није фалило и први трофеј за 2018. је осигуран резултатом 42:26.

Због снежних услова померен је почетак првенственог дела сезоне, али и ту смо дочекали прву победу на гостовању Дорћолу 18:34. Затим је уследило историјско путовање у Истанбул где смо први пут забележили преко 100 поена на једној утакмици, савладани су Билги Беџерси 0:110.

Низале су се победе, а највреднија за самопоуздање екипе је била победа против Партизана на домаћем терену 22:20 после великог преокрета у последњим тренуцима утакмице чиме смо показали велики карактер за наставак сезоне.

Дочекујемо финалне борбе за Куп Србије пуни самопоуздања, а имамо и добар разлог за то:
Одиграних утакмица: 8
Победа: 8
Постигнутих поена: 412
Примљених поена: 120

Резултати:
Црвена звезда – Партизан 42:26; Дорћол – Црвена звезда 18:34; Билги Беџерс – Црвена звезда 0:110; Црвена звезда – Партизан 22:20; Раднички Ниш – Црвена звезда 0:56; Црвена звезда – Дорћол 42:12; Партизан – Црвена звезда 28:38; Црвена звезда – Родос Најтс 78:16.

Претходни текстЈош мало места у камповима
Следећи текстЏајо, срећан рођендан!