Пораз Звезде у финалу Регионалне лиге

99

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у финалу Регионалне лиге у Дубровнику од Младости резултатом 12:11.

Финална утакмица Регионалне лиге оправдала је очекивања и била веома узбудљива. Звезда је и поред предности од три гола у последњој четвртини на крају изгубила.

После почетног вођства од 2:0 за Младост, црвено-беле су успеле да у завршници прве четвртине са два гола Нине Јосифовић изједначе. Голом Јоване Пантовић на почетку другог периода Звезда је повела са 2:3, али је Младост узвратила и преокренула резултат у своју корист. До краја друге четвртине наша екипа је головима Рудићеве и Пантовићеве повела са 5:6, а Загрепчанке су у самој завршници изједначиле.

Са два гола Теодоре Рудић наше ватерполисткиње су повеле са 6:8, а пред крај треће четвртине Звезда је голом Катарине Чегар повисила на 7:10. Са два брза гола Младост је смањила вођство нашег тима, а пред крај утакмице са три гола за нешто више од два минута Загрепчанке су преокренуле резултат и повеле са 12:11.

Најефикаснија на мечу била је Теодора Рудић са 4 гола. По два су постигле Пантовић, Јаковљевић и Јосифовић, док је један гол дала Чегар.

МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:11 (2:2, 4:4, 1:4, 5:1)

Дубровник – Базен: Груж. Судије: Ненад Периш (Хрватска) и Иванка Раковић Крстоношић (Србија). Играч више: Младост 2(1), Црвена звезда 4(1).

МЛАДОСТ: Шеркинић, Гегић, Жупанић 2, Контек, Лордан 3, Скелин 1, Топић 2, Труск, Букић 1, Лацић, Црнички 1, Јанковић, Медвешек, Балић 2. Тренер: Миа Шимунић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пантовић 2, Чегар 1, Ћоровић, Јосифовић 2, Рудић 4, Миловановић, Новаковић, Капларевић, Дамњановић, Х. Илић, Јаковљевић 2, Вујовић, Мишковић. Тренер: Драгана Ивковић.

Претходни текстРеми омладинаца, кадети сигурни
Следећи текстЦрвена звезда – Партизан 2:1 (2:0)