Стварање нових звезда: Почиње пројекат рагби академије

77

РЛК Црвена звезда наставља пројекат промоције рагбија по школама. Пројекат је први пут изведен 2017. године у сарадњи са амбасадом Аустралије.

„Обавештавамо вас да започињемо пројекат промоције рагбија по школама под називом „SERBIAN RUGBY LEAGUE CLUB ACADEMIES 2018“ чији је носилац Рагби 13 Федерација Србије у оквиру „Direct Aid Program“ пројекта Аустралијске амбасаде у Србији.

У пројекту учествују 4 београдска рагби клуба.

За нас, циљ пројекта је оснивање Рагби Академије Црвене звезде за све дечаке и девојчице млађе од 18 година.

Наш задатак је да у оквиру часова редовне наставе фискултуре одржимо презентацију рагбија у трајању од 40 минута и тако упознамо ученике са нашим спортом и свим заинтересованима омогућимо редовне тренинге рагби спорта са стручним тренерима.

Овај пројекат је креиран у складу са стратегијом Министарства омладине и спорта – Развој спорта код деце и омладине, укључујући и школски спорт.

Рагби је специфичан спорт јер кроз игру природно развија све физичке предиспозиције (брзина, снага, издржљивост, скочност, итд.), али и менталне и друштвене особине. Велики део рагби културе и задатак чланова клуба је развијање поштовања, васпитања и спортске културе код свих полазника, а посебно код деце.“

#13jeTvojSrecanBroj

Претходни текстФелдин МВП кола, црвено-бели у Топ 10
Следећи текстАлимпијевић: Потребна нам је подршка, за то смо се борили