Алимпијевић: Потребна нам је подршка, за то смо се борили

66

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Морнара у првом мечу плејофа АБА лиге. Тренер црвено-белих Душан Алимпијевић и првотимац Дејан Давидовац позвали су навијаче да у недељу испуне дворану ‘’Александар Николић’’.

Кошаркаши Црвене звезде мтс започињу борбу која је на почетку сезоне постављена као апсолутни приоритет. Први ривал на путу ка освајању трофеја АБА лиге је екипа Морнара, а одлуком клуба улаз на трибине А,Б, Ц и Д је бесплатан! Пред меч који је на програму у недељу од 19 часова, на конференцији за медије говорили су тренер Душан Алимпијевић и првотимац Дејан Давидовац.

Тренер КК Црвена звезда мтс, Душан Алимпијевић:

Од старта сезоне говоримо шта је наш примарни циљ и дошли смо до финиша тог дела задатка. Први део је био да обезбедимо предност домаћег терена, а сада главни део сезоне је управо почетак плејофа. Баш зато што смо се бории за домаћи терен, морам да позовем све навијаче да дођу на утакмицу да нас подрже, јер много пута смо ове сезоне видели колико нам значи тај ветар у леђа и публика на нашем терену. У последње време видите каквих све ствари има око клуба и шта се све дешава у овој првој сезони циклуса, каквих ствари има, које су свима јасне. Колико људи желе да Звезду склоне са првог места, сигуран сам да је то део за клуб којим се бави, а спортски део је на нама. Ово је моменат у коме сви дефинитивно морамо у општу мобилизацију, како спортску тако и свих око клуба. Нова ситуација Немања Дангубић највероватније завршио сезону. То је још један разлог да добијемо подршку и кренемо у наставак овог такмичења и да заједничким снагама изгурамо примарни циљ. Сви знамо вишеструки значај тога, почев од Евролиге следеће сезоне.

Дангубић се вратио из Минхена, био је на тренингу. Постоји проблем који је присутан последњих неколико сезона. Тај проблем се продужавао. Једноставно, сви смо овде под идејом да је здравље играча најважније. Не треба да се улази у претерани ризик и проблеме веће него што има. Најважије је да постоји решење. Ја сам себи чврсто обећао од почетка сезоне и од кад се бавим послом да сваки пут правим велику ствар од недостатка, сви који су ту врло успешно могу добро да замене било кога, зато не бих продубљивао причу око Дангубића. Сигуран сам да ће решити и да је њему најтеже, али тај проблем захтева више времена, јер је другачији метод опоравка.

Много нам значи последња победа, рекао сам то после Валенсије. Мислим да више од победе значи начин на који смо победили и изгледали на терену као тим и као екипа. Вратили смо се на она времена када смо ове сезоне играли нашу најбољу кошарку. Просто је било немогуће да тим буде равна узлазна линија која нема осцилација на том путу. Нормално је за нов тим за оволики број нових људи, али најважније за нас је две утакмице у низу нам дају за право да се осећамо најбоље у овом тренутку.

Врло поштујем Морнар и тренера, наравно. Имају сјајну сезону иза себе, врло добре партије иза себе на свим фронтовима. Апсолутно заслужено су на том месту, јако добро играју. Изузетно ценим рад тренера Павићевића и сигуран сам да све то што причају и што су пуни самопоуздања није за џабе. Не плашимо се, кад видим то 10 пута ипак утисак нешто друго ту. Играмо код куће, не само Морнар, него било која екипа у дворани ‘’Александар Николић’’ ми прво и основно желимо да покажемо да смо ми у совјој кући и да играмо пред својим навијачима. Чињеница да смо у нашој дворани изгубили смо две утакмице – ПАО и Химки. Још једном велики респект за све, за Морнар, али наши циљеви су такви без обзира ко је противник.

Згуснут распоред, колико год да нас је измучио, сада када креће плејоф и када су наше шансе за Топ 8 минумум минимума желимо да дамо предност освјању АБА.

Дејан Давидовац:

Нама званично сутра креже најважнији део сезоне, плејоф АБА лиге. Сви знамо да је освајање овог такмичења први циљ. Максимално концентрисамо и спремно дочекујем утакмицу и надам се победи. Позвао бих наше навијаче да нас подрже јер се много пута показало колико нам значи њихова подршка.

Имамо играче који су то све урадили, искуство и савети значе. Нама је најважнији део сезоне. Мени јесте први плеј-оф, било је много великих утакмица ове сезоне. Мислим да максимално треба да уђемо концентрисано и спремно, агресивно, да узмемо трофеј. Тензија се не осећа, ми се трудимо да максимално уђемо у утакмицу, тако да идемо да узмемо трофеј – закључио је Давидовац.

Претходни текстСтварање нових звезда: Почиње пројекат рагби академије
Следећи текстОмладинци победили