Стотка Црвене звезде против Арманија

63

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су девету евролигашку победу против Арманија из Милана. Црвено-бели су у дворани ’’Александар Николић’’ славили резултатом – 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24).

Велика енергија и жеља била је присутна у редовима црвено-белих. Кошаркаши Црвене звезде мтс против себе су имали сјајан нападачки састав Арманија, али када је требало изабраници Душана Алимпијевића су одиграли изврсно у одбрани. Са друге стране напад је констатно био готово савршен.

Сјајно је започео Немања Дангубић, а убрзо се надовезао Матиас Лесор. Уследиле су и сјајне минијатуре Тејлора Рочестија, Стефана Јанковића…. И наведени су најбољи стрелци, али као и што је то најчешће случај у редовима црвено-белих и ову победу донео је тим.

На крају Црвена звезда мтс славила је резултатом 100:89 и забележила девету евролигашку победу. Црвено-беле су предводили поменути Лесор који је забележио дабл-дабл учинак са 15 поена и десет скокова, Рочести који је меч завршио са 14 поена и девет асистенција, као и Јанковић са погођених 15 кошева. Двоцифрени у редовима Звезде били су и Ален Омић са 11 поена и Џејмс Фелдин који је убацио 10.

На почетку утакмице Армани је показао добро познати нападачки потенцијал. Са три погођене тројке гости су повели 9:4, али је одговор био у рукама Немање Дангубића, Милка Бјелице и Тејлора Рочестија који су серијом 7:0 преокренули резултат – 11:9.

У наставку се играло ’’кош за кош’’. Обе екипе су биле веома нападачки расположене, а црвено-бели су ипак успели да одрже предност до краја првог периода – 23:20.

Велика борбеност црвено-белих резултовала је позамашним бројем офанзивних скокова. У раној фази утакмице Црвена звезда их је имала већ пет и из тога добијала лаке поене који су чували предност. Снажно закцавање Немање Дангубића подигло је додатно енергију екипе и распалила атмосферу на трибинама. Црвено-бели су стекли седам поена предности, а Дангубић је на свомконту већ имао осам поена и у том тренутку прерастао у најефикаснијег актера утакмице.

Звезда ту није стала! Уследила је тројка Огњена Добрића који је потврдио невероватну шутерску серију и то уз фаул. Након додатног слободног бацања резултат је гласио 39:28.

У наставку другог периода уследио је прави револверашки обрачун. Расположени шутери Арманија погађали су из различитих позиција, али су црвено-бели имали спреман одговор. Рочести се распуцао, а одличну утакмицу играо је и Матиас Лесор који је већ у првом полувремену био близу дабл-дабл учинка.

Ипак, минијатуром Ендруа Гаудлока италијански састав је успео да смањи предност црвено-белих на 50:45 пре одласка на одмор.

У трећем периоду изабраници Душана Алимпијевића заиграли су веома агресивно. За шест минута Армани је постигао осам поена и предност црвено-белих је поново износила 11 поена након поготка Милка Бјелице у контри – 64:53.

До краја периода Звезда је сачувала предност, а тик пред звук сирене погодио је Лесор за 71:65.

Црвено-бели су играли са много енергије која је представљала разлику на овом мечу. Све боља одбрана доносила је контра нападе. Посебно је блистао Матиас Лесор који је новим сјајним закуцавањем донео и највеће вођство својој екипи на мање од седам минута до краја – 82:69.

Игра изабраника тренера Алимпијевића била је готово савршена у тим тренуцима, а сваку тачку на питање победника ставио је Бранко Лазић тројком на нешто више од три минута до краја. Семафор је показивао 93:77 и већ је било време да славље започне.

Црвена звезда мтс – Армани 100:89 (23:20, 27:25, 21:20, 29:24)

Црвена звезда мтс: 10, Давидовац 5, Лазић 5, Добрић 6, Фелдин 10, Јанковић 15 (4ск), Рочести 14 (9ас), Омић 11, Лесор 15 (10ск), Енис, Јовановић, Бјелица 9.

Душан Алимпијевић:
Врло важна победа за нас, поготово јер је последња евролигашка провера пред Куп. Очигледно је да смо у нападу били много бољи, а у одбрани има ствари које треба поправити, али сам задовољан овом победом. Сјајна утакмица за нас, једна тимска победа, са 22 асистенције, са добром енергијом у скоку, у добра правца. Сад кад причамо о тој одбрани, заиста је тешко не рећи да је тешко држати ову екипу на овако мало поена. Армани је најефикаснија екипа у Евролиги, даје у просеку сличан број поена као данас. Тешко је држати екипу на овако малом броју поена, а опет у тој потрошњи енергије сачувамо.

Претходни текстЛе Талек: Ишчекујемо хук са трибина
Следећи текстЦрвено-бели јуниори посетили Институт за мајку и дете