Звезда гост у Железнику

70

Кошаркаши Црвене звезде мтс гостују у понедељак од 18 часова екипи ФМП-а у претпоследњем мечу 19. кола АБА лиге јтд. У тим се враћа Џејмс Фелдин, Перо Антић и даље у процесу опоравка.

Кошаркаши Црвене звезде мтс настављају сезону утакмицом 19. кола АБА лиге против екипе ФМП-а.

Један од дербија овог кола, игра се у понедељак од 18 часова у дворани „ФМП Арена“.

Тренер Душан Алимпијевић, и даље не може да рачуна на помоћ Пере Антића, али се у тим враћа Џејмс Фелдин.

Играмо против екипе која има добру сезону у регионалном такмичењу. ФМП је током текуће сезоне направио и остварио неколико великих победа, и задржали су право и наду да се боре за плеј оф АБА лиге. У овај меч улазе након вредног тријумфа над Цибоном у Загребу. Млади су, талентовани, а опет на паркету их води искусни Филип Човић, који је и у првом нашем мечу, и у целокупој сезони сезоне показао колико доноси и значи тиму – рекао је тренер црвено-белих, који од ове утакмице може у потпуности да рачуна и на Џејмса Фелдина:

У тим се враћа Џејмс Фелдин, узеће минуте у овој утакмици, и генерално нам значи да смо све комплетнији и да можемо да се уигравамо за све што следи.

Победа у дуелу са ФМП-ом значила би повратак на лидерску позицију 3 кола пре краја лигашког дела. Међутим, тренер црвено-белих подсећа на своје речи после пораза од екипе Будућности „да има још да се игра“.

Исто мислим и сада! Има још да се игра до краја лигашког дела. Да би дошли до предности домаћег терена, потребна нам је стабилност и мирноћа. Радићемо све што смо радили и до сада – гледаћемо у своје двориште, како би искористили ситуацију у којој се сада ми питамо – рекао је Алимпијевић.

Са друге стране, и Џејмс Фелдин размишља у сличном тону, пред гостовање у Железнику.

Прво, морамо од старта да уђемо чврсто у ову утакмицу, јер играмо против екипе која има доста младих и врло, врло талентованих играча. Морамо да се вратимо нашој игри, након пораза у Виторији. Желимо да наставимо победнички низ у АБА лиги која је наш примарни циљ, јер смо сада у ситуацији да можемо да стекнемо предност домаћег терена од самог старта плеј офа. Прави пут за то је, да бринемо само о нама и нашој како игри, не шта други раде – рекао је Фелдин.

Пре паузе због обавеза у националном купу, екипа Црвене звезде мтс ће наредног понедељка у истом термину, од 18 часова, играти против Задра у дворани „Александар Николић“, а већ 9. фебруара гост у Београду, у 21. колу Евролиге је Армани из Милана.

Претходни текстЦрвено-бели убедљиви у Пожаревцу
Следећи текстЦрвена звезда – Ујпешт 1:1 (0:1)