Црвена звезда – Ујпешт 1:1 (0:1)

66

Црвена звезда је и трећу утакмицу заредом завршила идентичним резултатом – 1:1.

Црвена звезда је данас одмерила снаге са веома организованом екипом. Ујпешт је клуб са великом традицијом; у далекој прошлости су се ова два ривала сусретала у европским утакмицама и то у Купу европских шампиона. Мађари су једном успели да елиминишу Црвену звезду, а 10 година касније црвено-бели су се реванширали, и то у сезони када су стигли до полуфинала најјачег европског такмичења.

Тренер Милојевић извео је вероватно и најјачи тим. Бранко Јовичић је изостао због мање повреде, као и Боаћи који борави у Београду и опоравља се од повреде задобијене против Силекса. У првом делу игре, Звезда није успела да наметне свој ритам; напротив, може се рећи да се играло онако како одговара мађарској екипи. Ујпешт се веома дисциплиновано и организовано бранио, и чекао прилику да их полуконтри запрети голу Милана Борјана. Звезда из позиционих напада готово да ниједном није успела да створи прилику, те су се најчешће додавали фудбалери из Звездине последње линије, и то високо на средини терена. Једину праву прилику Звезда је имала после ударца са дистанце. Милан Родић је сачекао повратну лопту и веома снажно шутирао, али је погодио пречку.

Претходно, Ујпешт је повео у 20. минуту. Након корнера и центаршута на другу стативу, уследила је лопта у срце петерца а ногу је подметнуо Мол. Осим те ситуације, Ујпешт је створио још једну одличну прилику када је Борјан био савладан, али је Ле Талек изванредно пратио напад и успео да спречи лопту да по други пут уђе у наш гол.

Звезда је у наставак утакмица ушла знатно боље. Извршено и и неколико измена одмах на почетку другог полувремена, па су нови играчи били Гобељић, Хајдин, Милијаш, Милић и Аџић. За разлику од првог периода, лопта је знатно више кружила око самог казненог простора, и Звезда је у неколико наврата шутирала, пре свих Бен који је у наставку био најистуренији. Крстичић је био знатно расположенији што је допринело и течности Звездине игре.

Одличну прилику имао је Хајдин у 67. минуту. Лука Илић који је само минут раније заменио Доналда, одлично је центрирао, Хајдин је избегао офсајд и био је сам, али је главом шутирао поред стативе. Звезда је до изједначења стигла у 73. минуту. После корнера који је извео Милијаш, један фудбалер Ујпешта играо је руком, а прецизан са беле тачке био је Бен.

До краја утакмице није било стопостотних прилика, и Црвена звезда је забележила и трећи узастопни реми.

Црвена звезда – Ујпешт 1:1 (0:1)

Терен: Комплекс хотела Риксус. Судија:Гокцен Озтурк (Турска). Стрелци: Бен (п) у 73′ за Црвену звезду, Мол у 20′ за Ујпешт.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Крстичић, Срнић, Радоњић, Бен, Пешић.
Играли су још: Гобељић, Хајдин, Милић, Милијаш, Аџић, Рачић, Л. Илић, Јовељић.

Ујпешт: Пајовић, Литуацки, Бојовић, Мол, Диало, Наги, Симон, Зотер, Нвободо, Пауљевић, Новотни.

Претходни текстЗвезда гост у Железнику
Следећи текстМилијаш: Још увек тражимо форму