Лоша одбрана и расположен домаћин – пораз у Виторији

54

Пораз кошаркаша Црвене звезде мтс у Виторији од домаће Басконие Гастеиз резултатом 103:84. Дилан Енис најефикаснији са 17 поена. Наредни противник у Евролиги је екипа Арманија у петак 9.фебруара.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у последњој утакмици 21.кола Евролиге у Виторији ое екипе Баскониа Гастеиз резултатом 103:84 (17:27, 23:26, 19:22, 25:28).

Најефикаснији код црвено-белих који су играли без Пере Антића и Џејмса Фелдина, био је Дилан Енис са 17 поена.

Са друге стране, нерешива енигма за одбрану црвено-белих био је Родриг Бубуа, који је убацио овосезонски рекорд у Евролиги и меч завршио са 25 поена.

Потпуно заслужен пораз шампиона АБА и КЛС лиге, који је већ на старту имао пуно проблема у одбрани, са друге стране, током целог првог полувремена Баскониа је играла течно у нападу са добрим протоком лопте (28 асистенција целог тима до краја меча), али и врло прецизно и без грешака (само 5 изгубљених лопте тимски). Већ након прве деонице било је 27:17, црвено-бели су успевали у два наврата да запрете спуштањем минуса на једноцифрен заостатак, али се на одмор отишло са + 13 за домаћина.

Ни у другом полуремену није било значајније промене на паркету дворане „Фернандо Буеса“. Поново су црвено-бели током треће деонице долазили до -10, али би сваки пут домаћин одговорио лаким поенима и „подизао“ преност.

На крају треће деонице било је 75:59 након поена Шенгелије. Већ у уводна 3 минута последње деонице домаћин је направио нову серију 12:5, било је 87:64, и већ тада било је дефинитивно јасно да бодови остају у Виторији. Осим Бубое, у наставку се се нападачки прикључили Џенинг (18 поена) и Гарино са 12 поена, па је домаћин стигао и до нереално високог тријумфа.

КК Црвена звезда мтс:

Дангубић 7, Давидовац 7, Лазић 3, Добрић 5, Фелдин (није играо), Јанковић 2, Рочести 6, Омић 6, Лесор 7, Енис 17, Јовановић 4, Бјелица 4.

Тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић:
Нисмо имали никакве шансе да победимо. Басконија је играла одлично, а ми смо били веома лоши, посебно енергетски. Нисмо на истом нивоу на којем желимо да будемо, али разумем играче, јер смо имали важну утакмицу у домаћем првенству и веома тешку утакмицу у Евролиги, против Олимпијакоса, тако да је јасно да нам је било потребно више енергије за овакву утакмицу. Такође, имали смо и повреде. Желим да честитам Басконији и њеном тренеру, ово је била одлична утакмица за њих.

Повратак екипе за Београд планиран је у суботу у преподневним часовима. Већ у понедељак од 18 сати следи и нови дуел АБА лиге против ФМП-а, док је наредни евролигашки дуел заказан за наредни петак, када у дворану „Александар Николић“ стиже све бољи Армани из Милана.

Претходни текстБоаћи: Ето мене ускоро на терену
Следећи текстЗвезда дочекује Железничар у новом дерби мечу