Бамберг бољи од Звезде у Арени

82

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да остваре трећи тријумф у Евролиги ове сезоне. Бољи од црвено-белих био је Бамберг резултатом 69:75.

Испоставило се да је преломна била прва деоница коју су Немци решили у своју корист резултатом 18:30. Звезда је од тада заиграла знатно боље, уложила много енергије у преокрет, али и стала на корак до истог. Црвено-бели су на два и по минута смањили заостатак на само два поена, али је за чудесни преокрет зафалило и мало среће. Шутеви за три поена нису прошли кроз обруч, а искусан састав ривала је успео да одоли.

Бамберг је боље ушао у утакмицу. Гости из Немачке су играли са више енергије и били одлично шутерски расположени, док су црвено-бели трагали за нападачким ритмом. Такав однос снага донео је Немцима предност од 13 разлике у раној фази утакмице (9:22).

Рано испуњен бонус и судијски критеријум отежавали су Звезди могућност да брзо сустигне резултат упркос све бољој игри. Преко линије за слободна бацања Бамберг је одбио налет црвено-белих и на крају прве деонице резултат је гласио 18:30.

Бамберг је новом тројком започео други период, али су искусни Бранко Лазић и Бјелица узвратили истом мером. Уследио је погодак Драгана Апића, први у евролигашкој каријери и Звезда је серијом 8:0 смањила предност на минус седам (26:33).

Изабраници Душана Алимпијевића имали су неколико прилика за повратак, али им је срећа окретала леђа. Важни шутеви су излазили из обруча па упркос знатно бољој одбрани на полувремену је заостатак смањен на само девет поена (34:43).

У наставку се играло веома чврсто са обе стране. Звезда је трагала за шутем који би је потпуно прикључио Бамбергу, а жеља није изостала ни у једном тренутку. Чврста одбрана држала је резултатски прикључак, а Тејлор Рочести је улазио полако у ритам. Његови поени у серији и потом тројка Дангубића трасирали су пут ка серији која је приближила црвено-беле на четири поена заостатка (50:54).

Међутим, Звезди је и даље мало требало за потпуни преокрет па је Бамберг у последњи квартал ушао са шест поена предност – 53:59.

Чврста одбрана на обе стране обележила је и почетак последње деонице. Звезда је и даље јурила предност гостију на крилима Рочестија и у више наврата прилазила на фамозних минус четири. Баријера је пробијена два и по минута пре краја када је Лесор погодио и приближио црвено-беле на два поена заостатка (67:69).

Ипак, црвено-бели нису имали снаге за завршни ударац. У преломним моментима је срећа окренула леђа, шутеви нису прошли кроз обруч и Бамберг је одолео.

Душан Алимпијевић:
Ушли смо у утакмицу доста деконцентрисано. Морам да признам да је мало утицала и атмосфера на нас. Играчи су свакако навикли на ватренију атмосферу овде. Имам утисак да се створила атмосфера да је ово једна од лакших утакмица за нас и одједном смо ми постали фаворити у евролигашким окршајима. Не знам зашто је тако.

Поред Пере имали смо још проблема, играли смо са оним што смо имали. Рочести је пристао без тренинга да игра утакмицу. Врло је тешко одиграти агресивну одбрану ’’један на један’’ у овим условима. Пролазило је два, три минута, окренемо се и ми смо у бонусу. Прва четвртина веома лоша, примили смо 30 поена.

Црвена звезда мтс – Бросе Бамберг 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16)

Црвена звезда мтс: Радичевић 6, Дангубић 5 (4ск), Давидовац, Лазић 3, Добрић, Фелдин 5 (4ас, 3ск), Апић 2, Јанковић, Рочести 22 (4ск), Лесор 14 (9ск), Јовановић 1, Бјелица 11.

Бросе Бамберг: Хекет 5, Хикмен 12, Рајт 9, Зисис 3, Николић, Штајгер, Митровић 7, Ло 8, Рубит 15 (5ск), Хекмен, Радошевић 11 (5ск), Тејлор 5.

Претходни текстЈанковићева блокада најбоља у октобру (ВИДЕО)
Следећи текстАрсенал – Црвена звезда 0:0