Арсенал – Црвена звезда 0:0

166

Црвена звезда је освојила веома значајан бод на гостовању у Лондону, и искористила убедљив пораз БАТЕ Борисова како би се учврстила на другом месту на табели групе Х.

Очекивану поставу извео је тренер Црвене звезде Владан Милојевић. Једина дилема била је позиција левог бека због суспензије Милана Родића, а место поред леве аут линије заузео је Марко Гобељић. Арсен Венгер је направио промену на голу у односу на прву утакмицу ова два ривала, па је уместо Чеха заиграо Мејсон. Нажалост, истакао се одличним одбранама.

Црвена звезда је добро ушла у утакмицу, имала је већи посед лопте на самом почетку, али убрзо као да је концентрација опала и наши фудбалери грешили су приликом пријема, али и додавања што је у више наврата отварало контранападе домаћину. Из једног таквог мало је недостајало да Арсенал дође до предности, међутим истакао се Милан Борјан одличном интервенцијом, и донекле се реванширао Жируу за гол у Београду.

Како су минути пролазили и како се ближила пауза, црвено-бели су били све сигурнији и успели су да створе неколико одличних прилика. Радоњић је у неколико наврата лоше реаговао, али у 36. минуту је успео да претрчи пола терена, правовремено проигра Срнића који је шутирао, али му је Мејсон одбранио. Ово је, међутим, била само увертира у Звездиних одличних 10 минута и права је штета што није успела да их материјализује. У 38. минуту после корнера, Вујадин Савић је био највиши у скоку. Мејсон је успео да одбрани његов ударац, али само донекле – лопта је наставила да пада ка голу и напослетку слетела на пречку! Каква штета, мало је недостајало да син Душана Савића настави посао тамо где га је његов отац започео!

Али, то није била најбоља прилика за Звезду. У 45. минуту након још једне одличне контре, Канга је проиграо Боаћија који је могао и морао боље да шутира! Такве прилике сваки центарфор прижељкује, такве прилике морају се користити! Нажалост, Боаћи је шутирао поред стативе.

У наставку утакмице Арсенал је преузео посед лопте, али остаје дилема да ли је то учинио јер је заиграо боље, или јер је Звезда, видевши колико је опасна из контранапада, свесно препустила привидну надмоћ ривалу. Обе екипе имале су по једну одличну прилику. Арсенал је преко Вилшира могао да дође до предности, Борјан је већ био савладан, али Ле Талек је рекао „НЕ!“ и пожртвовано интервенисао испред гол линије. Можда и потез вредан једног бода. На другој страни, Ричмонд Боаћи је имао још једну одличну прилику да Звезди донесе и победу, али поново је шутирао поред стативе! Ово није било вече Боаћија када је реализација у питању, међутим он је, као и сви остали фудбалери, одрадио одличан тактички посао.

На крају, голова није било. Арсенал је у двомечу са нашим клубом успео да постигне само један гол, и то након што је у Београду искључен Родић. На другоој страни, Црвена звезда је два пута погађала пречку.

До неке наредне утакмице, Тобџије.

Црвена звезда сада има пет бодова и заузима друго место на табели, а следеће на реду је гостовање у Белорусији.

Арсенал – Црвена звезда 0:0

Стадион: „Емирати“. Гледалаца: 40.000. Судија: Лука Банти (Италија).

Арсенал: Мејси, Дебиши, Елнени, Холдинг, Кокелан, Вилок, Нелсон, Маитланд, Волкот, Вилшир, Жиру.
Резерве: Чех, Туту, Акпом, Дасилва,МекГуан, Нкетиа, Шеиф.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Ле Талек, Савић, Гобељић, Доналд, Крстичић, Канга, Срнић, Радоњић, Боаћи.
Резерве: Супић, Фримпонг, Бабић, Рачић, Милић, Аџић, Пешић.

Претходни текстБамберг бољи од Звезде у Арени
Следећи текстМилојевић: Moжемо против сваког