Алимпијевић и Лесорт: Уз навијаче можемо са свима

83

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у среду око 13 часова у Београд, а већ током вечери одрадиће једини тренинг пред меч 4. кола Евролиге са Макабијем.

Црвено-бели, као и у претходним утакмицама, које су одиграли у претходних 5 дана, против Барселоне, Цедевите и Химија, немају готово никаквог времена за дубљу анализу, јер ће већ у четвртак од 19 сати, гост „Арене“ бити екипа Макабија.

Одмах по доласку у Београд, прва очекивања од те утакмице изнео је тренер црвено-белих Душан Алимпијевић.

Макаби је добро отворио сезону са неколико победа, старовали су добро, играју са самопоуздањем, а тренер Невен Спахија је увео амерички стил, са пуно транзиције и утева. Све то на паркету омогућава изванредан тандем америчких бекова Норис Кол и Пјер Џексон. Врло брза екипа, али ми смо показали у ове три утакмице да можемо да се носимо са свима, да играмо добро. Шансе пред ову утакмицу су нам свакако веће пред нашим навијачима, и надам се да ће доћи у великом броју и на овај меч, како би нам помогли да у овом пренатрпаном распореду дођемо до победе која би нам много значила.

И француски центар Матиас Лесор очекује још једну тешку утакмицу, посебно због чињенице да ће ово бити последњи меч у пакленом циклусу од 4 утакмице за само 6 дана,а противник је кошаркашима Црвене звезде добро познат.

Морамо да се „држимо” нашег плана и договора из свлачионице. Не смемо да размишљамо о умору, јер је и наш противник синоћ одиграо утакмицу, и други тимови су уморни у оваквом распореду. То није никакво оправдање, играмо пред нашим навијачима који ће нас, надам се бодрити као и у претходној утакмици, и желимо да забележимо још једну вредну евролигашку победу – рекао је Матиас Лесорт.

Црвено-бели ће и овај меч одиграти без Немање Дангубића, који ће од четвртка почети са јачим тренинзима, и очекује се да ће се вратити на терен на утакмици са МЗТ-ом.

Меч Црвена звезда мтс – Макаби Фокс игра се у четвртак, експедиција израелског клуба стиже у Београд око 16.30 часова након тешке утакмице и минималног пораза од Олимпијакоса у Тел Авиву.

Продаја карата за овај меч почела је у уторак у свим пословницама Евентима, а до среде у подне продато их је нешто више од 2000. За још једну велику победу над још једним одличним тимом, потребна је подршка навијача са трибина, која је у великој мери помогла да се у Београду прошлог петка сруши Барселона, када су црвено-бели „отворили“ изузетно тежак мини-циклус.

Капије дворане „Београдска Арена“ биће отворене од 17 часова, утакмицу ће директно преносити ТВ „Спортклуб“.

Претходни текстВетерани Звезде гостовали у Црној Гори
Следећи текстЦрвена звезда – Спартак 1:0 (1:0)