Ветерани Звезде гостовали у Црној Гори

108

Ветерани ФК Црвена звезда су у понедељак, 23. октобра, гостовали у Херцег Новом и против ФК Игало из Игала играли нерешено 0:0.

ФК Игало из Црне Горе основан је далеке 1929. године. Локална самоуправа, општина Херцег Нови и њихов председник Стеван Катић, потпредседник Милош Коњевић са ветеранским тимом и клубом навијача ФК Црвене звезде испред којег је био Милош Коњевић били су домаћини ветеранима ФК Црвена звезда, који су први пут гостовали на Херцег-Новској ривијери.

У свечаној, домаћинској и братској атмосфери ветерани Звезде дочекани су топло и срдачно на приморју Црне Горе. Делије из Херцег Новог слове за највернију и најбројнију групацију навијача у Црној Гори. У делегацији ветерана Звезде било је много легенди клуба: Саша Марковић, Јован Аћимовић, Станислав Караси, Милош Шестић, Бошко Ђуровски, Милош Дризић, амбасадор РС у Црној Гори Зоран Бингулац, (Драгољуб Живковић-Рибица, Драган-Дане Стојановић, Бранимир Кантар, др Ранко Тодоровић, Божидар Ђорђевић, Браца Шовран, новинар Бранислав Јоцић, Александар Локнер и сниматељ СОС канала).

Председник Стеван Катић се захвалио гостима и казао да у Херцег Новом постоји велики број навијача Црвене звезде, те да вјерује да ће утакмица бити изузетно занимљива, на задовољство играча и гледалаца. Како је рекао, реч је више о сусрету пријатеља, него о надметању.

У име ветерана Звезде захвалио се секретар Александар Саша Марковић који је најавио добру утакмицу на стадиону Солила у Игалу.

Састанку су присуствовали и амбасадор Републике Србије у Црној Гори Зоран Бингулац и конзул у Херцег Новом Зоран Дојчиновић.

Ветерани и руководство клуба су били смештени у Хотелу „Light Hous“ у Игалу. На ручку ветерани Звезде су били гости ресторана „Бабић“ у Игалу и његовог власника гос. Бабића који се показао као добар домаћин и као велики звездаш. Ветеране су примили у својим угоститељским објектима и печењара „Јаро“ из Зеленике и Печењара „Мандрапа“ из Бјеле власника Баје Мандрапе, тај објекат је и историјски музеј највећих успеха ФК Црвена звезда.

Време је утицало на посету на стадиону „Солила“ у Игалу, после правог Михољског лета над целим приморјем су се надвили црни облаци, који су били озбиљна претња одигравању утакмице. Али некако пред сам почетак киша се утишала и на моменте је сунце обасјало Игало. Цео ток утакмице је прошао без кише.

Ветерани Игала и целог Херцег Новског краја извели су најбољи састав који се тренутно могао селектирати из те општине. Црвена звезда наступила је у комбинованом саставу у односу на претходна гостовања. Најбољи ветеран Црвене звезде Владимир Тинтор је озбиљно повређен на утакмици за тим за који још увек наступа и није могао да путује за Црну Гору. Оправдано нису наступали ни Петровић, Ванић, Ораховац, Боровница, Марковић и још неколико сталних играча ветерана. И овај пут предвођена је капитеном Бошком Ђуровским и са великим појачањем из Бара, бившим играчем Звезде Оливером Мердовићем. На стадиону „Солила“ у Игалу уз свечану и опуштену атмосферу, утакмица протекла у више него фер и коректној игри. Београђани су први запретили и може се рећи били надмоћнији, али домаћини су били свежији и расположенији за игру. Осетила се велика жеља Новљана да у овој утакмици победе, нису штедели ветеране Звезде, било је доста стартова и дуела, али након тих дуела није било грубости и повреда. Најстарији међу њима ветеран Звезде амбасадор Зоран Бингулац, доста добро је издржао прво полувреме. На полувреме се отишло са нерешеним резултатом 0:0, што је и било и прави распоред снага на терену.

У другом полувремену игра се потпуно отворила са обе стране, Новљани су имали на располагању више свежих и орних играча, Звезда је у наставку деловала нешто резервисаније, преко Бурсаћа и Дабића је покушала у неколико наврата да угрози гол Новљана. У наставку утакмице фудбалери Звезде успели су да сачувају нерешен резултат, што је и на крају било најправедније. По први пут су ветерани Херцег Новог (Игала) и Звезде играли једни против других и ова утакмица и гостовање дуго ће се памтити на приморју Црне Горе.

Судила је одлична двојка: судија Брауновић из Херцег Новог и помоћни Радановић из Котора.Трећи судија због проблема на трајекту није стигао на утакмицу.

ФК Игало играо је у саставу :Тодоровић, З.Кривокапић, Поповић, Радовић, М. Кривокапић, М.Лепетић, Миловић, Шабовић, Ј.Лепетић, Радуловић и Гушић. Играли су још :Д. Перовић, Манојловић, К.Перовић, Б. Кривокапић, Вујовић, Шћепановић, Марковић, Оташевић, Вукић, Матковић и Авдић. Селектирали екипу: Каписода Никша и Јово Ћенић.

ФК Црвена Звезда играла је у саставу: Радуловић, Бингулац, Мердовић, Б. Николић, Васиљевић, Радојчић, З. Николић, Б. Ђуровски, Зорић, Дабић и Бурсаћ. Играли су још : Пановић, Крњевац, Милосавњевић, Гукић, Тадић , тренер Јован Куле Аћимовић.

Дружење је настављено на вечери уз музику у коноби „Кантула“у Херцег Новом, уз размену пригодних поклона са обе стране и са великим бројем песама које су заједно певали ветерани и делије из општине Херцег Нови.

Претходни текстККЖ Црвена звезда и „Bio Save“ заједно у „Розе недељи“
Следећи текстАлимпијевић и Лесорт: Уз навијаче можемо са свима