Пораз од УНИКС-а на Криту

87

Кошаркаши Црвене звезде мтс у још једној јакој провери на турниру на Криту, поражени од УНИКС-а 73:68. Повратак у уторак, први такмичарски меч наредног викенда против „Морнара“ у Београду. Бјелица и Лесор најефикаснији са по 15 поена.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поразом су окончали турнир на Криту, пошто су поражени од руског УНИКС-а резултатом 68:73 (20:16, 11:20, 14:16, 23:21).

Најефиаснији код црвено-белих били су Милко Бјелица и Матиас Лесор са по 15 поена. Бјелица је имао и 10 скокова, док је Лесор имао 6 ухваћеих лопти.

У још једној јакој провери шампион АБА лиге је добро отворио дуел са екипом из Казања, после пет минута и тројке Фелдина било је 14-9, али је УНИКС узвратио серијом 7-0 и повео. Узвратили су црвено-бели са 6 поена (Бјелица 4 и закуцавање Лесора) за 20-16.

Највеће проблеме црвено-бели су нападачки имали у другој деоници у којој су убацили 11 поена, али су добром одбраном онемогућили ривала који ове године има врло квалитетан састав и велике амбиције, да се резултатски „одлепи“. После 20 минута било је 31-36.

У наставку меча, тренер Душан Алимпијевић користио је све расположиве снаге, већу минутажу имао је Рочести који се прошле недеље прикључио екипи, а на самом старту, на тројку Кешеља, кошаркаши УНИКС-а одговорили су чак са три тројке, и повели са 46-38. Од средине треће деонице, играло се доста чврсто, оба тренера користила су сваки тренутак да уигравају своје екипе, а предност кошаркаша УНИКС-а варирала је између 5 и 8 поена. У самом финишу црвено-бели су успели да придју на 3 поена заостатка 66-69, али су у пенал завршници кошаркаши руског тима успели да сачувају победу.

КК Црвена звезда мтс:
Кешељ 8, Радичевић, Дангубић 5, Давидовац 2, Лазаревић, Фелдин 5, Апић, Јанковић, Рочести 10, Лесор 15, Бјелица 15+10 скокова.

Екипа Црвене звезде тренираће до уторка у Грчкој, за када је заказан повратак у Београд. Прву такмичарску утакмицу у новој сезони, црвено-бели ће играти наредног викенда против Морнара на старту АБА лиге.

Претходни текстМилојевић: Заслужена победа
Следећи текстДоналд: Радујем се сваком голу