Рекордан број европских утакмица

132

Сезона 2017/18 ће по нечему остати уписана у Звездиној историји.

Црвено-бели су се после 10 година пласирали у групну фазу Лиге Европе, али никада у својој историји Звездини играчи нису морали да „прескоче“ више препрека.

Рачунајући шест утакмица које се играју у групној фази, Црвена звезда ће ове сезоне одиграти најмање 14 европских утакмица, што је највише од њеног оснивања.

Сезоне са највише европских утакмица до сада биле су 1978/79 и сезона 1991/92.

У сезони 1991/92, црвено-бели су чак 12 пута изашли на мегдан европским клубовима. Од тога, одиграли су четири утакмице у елиминационој фази (против Портдауна, односно Аполона), шест утакмица у групној фази (против Сампдорије, Панатинаикоса и Андерлехта), утакмицу Суперкупа Европе против Манчестер Јунајтеда, као и утакмицу Интерконтиненталног Купа против екипе Коло-Коло. Реванш утакмица против Манчестер Јунајтеда никада није одиграна, па укупан број европских утакмица те сезоне није отишао на 13.

У сезони када је стигла до самог финала Купа УЕФА, Црвена звезда је такође одиграла 12 утакмица. На том путу, Црвена звезда је по два пута одмерила снаге са Динамом из Берлина, Спортингом из Хихона, Арсеналом, Вест Бромвич Албионом, Хертом и Борусијом из Менхенгладбаха.

Црвена звезда је у два наврата одиграла и по 10 европских утакмица.

Ове сезоне, рекорд је оборен, а уколико изабраници Владана Милојевића успеју да освоје једно од прва два места у групи, ова бројка ће се још увећати.

Претходни текстАлимпијевић: Подржите овај млади тим (ВИДЕО)
Следећи текстОлимпијакос бољи од Звезде