Олимпијакос бољи од Звезде

55

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Олимпијакоса у полуфиналу турнира на Криту резултатом… Београдски црвено-бели ће у недељу од 17 часова играти против Уникса из Казања за треће место.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су од Олимпијакоса на старту турнира на Криту резултатом 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18). У судару црвено-белих, бољи су били Пирејци на чијој страни је било искуство и уиграност јер је у питању екипа пуна искусних интернационалаца који су дуго на окупу.

Резултат свакако није био у првом плану на овом мечу већ подизања нивоа уиграности пред почетак АБА лиге и Евролиге, као и жеља да млади играчи добију прилику да одмере снаге са финалистом Фајнал фора Евролиге из претходне сезоне.

Треба напоменути да је Звезда била силно ослабљена у овом мечу. За Звезду нису наступали капитен Бранко Лазић и Огњен Добрић који се нису опоравили од повреде, као и последње велико појачање Перо Антић.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде мтс био је тандем високих играча Матиас Лесор – Милко Бјелица који је меч завршио са по 14 поена.

Од почетка меча играле су се изузетно агресивне одбране. Београдски црвено-бели су боље почели, нису дозволили ривалу да постигне кош из игре три минута па су имали уводно вођство 3:7. Ипак, Олимпијакос је одговорио. Василис Спанулис је повукао за своју екипу, разиграо саиграче и серијом 9:0 Грци су преузели вођство.

Обе екипе у наставку нису бриљирале у шуту са дистанце, у многоме разлог за то биле су изузетно агресивне одбране на граници фаула. Олимпијакос је показао већи ниво уиграности, што и не чуди јер окосницу тима представљају играчи који су годинама у редовима Атињана. Звезда је трагала за ритмом и није успела да успостави контролу скока па је ривал на велики одмор отишао са 17 поена предности (39:22).

Звезда је боље ушла у друго полувреме. Одличном игром у одбрани црвено-бели су спречили ривала да постигне поен из игре 3 и по минута и за то време серијом 7:1 смањили вођство (40:29). Међутим, Олимпијакос је опет стекао предност у рекету и добрим скоком у нападу стварао прилике за лаке поене. Атињани су направили серију 9:2 и стекли највеће вођство на мечу (49:31). Црвено-бели су успели да успоставе баланс у скоку и добром одбраном прекину серију ривала. Фелдинови поени покренули су напад изабраника тренера Алимпијевића који су на крају трећи период решили у своју корист резултатом 14:16.

У последњем периоду испробаване су такмичарске замисли са обе стране, а Звезда је ушла у знатно бољи ритам. Бјелица и Лесор су успоставили доминацију у рекету, али је искусни противник одолео и на крају заслужено славио.

Црвено-бели ће у недељу од 17 часова играти против Уникса из Казања у борби за 3. место на турниру на Криту.

Олимпијакос – Црвена звезда мтс 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18)

Црвена звезда мтс: Кешељ 3, Дангубић 5, Давидовац, Апић, Лазаревић, Фелдин 7, Јанковић, Рочести 3, Лесор 14, Радичевић 5, Јовановић 5, Бјелица 14, Антић, Добрић.

Претходни текстРекордан број европских утакмица
Следећи текстПораз у првом мечу на „Гоцсеј купу“