Црвена звезда – Флоријана 3:0 (1:0)

123

Црвена звезда је нову сезону започела победом! Фудбалери Црвене звезде савладали су Флоријану убедљивим резултатом 3:0, а двоструки стрелац био је Ричмонд Боаћи.

По изузетно топлом и спарном времену фудбалери Црвене звезде од почетка утакмице успели су да успоставе теренску иницијативу, а гости су се определили на стриктну дефанзиву. Само је Варела имао офанзивне задатке и повремено је вршио пресинг на задњу линију нашег тима. Упркос томе што је контролисала игру, лопту и дешавања на терену, Црвена звезда је тек у последњем минуту првог полувремена успела да постигне гол. Претходно, напади црвено-белих били су доста стихијски и без конкретне завршнице.

Боаћи је у 10. минуту успео да одузме лопту штоперу Флоријане, али превише му је требало да се окрене и намести на ударац, па је његов шут на крају лако одбранио голман Хабер. У 25. минуту и Милић је покушао главом, али шутирао је преко гола након асистенције Анђелковића. Један од играча који је често претио био је Доналд; његови покушаји били су са дистанце, али ниједном није успео да погоди оквир гола. Флоријана је само једном запретила, али изузетно опасно. У деветом минуту, Варела је шутирао из огромне даљине и успео је да изненади Манојловића. Срећом, лопта је завршила на стативи.

И баш када се очекивао одлазак на одмор, Милић је искористио добро додавање и успео да претрчи чувара који га је повукао са леђа и оправдано добио црвени картон, а Црвена звезда прилику да поведе са беле тачке. Најстрожу казну извео је Ричмонд Боаћи; шутирао је високо у десни угао, и донео Звезди предност!

Црвена звезда је у другом полувремену са играчем више рутински контролисала игру, и успела да постигне још два гола. Прву добру прилику имао је у 51. минуту Филип Стојковић који је сачекао лопту на другој стативи, шутирао снажно по земљи у супротан угао, а лопта је само „очешала“ стативу. Уследио је период утакмице када није било прилика ни на једној страни. Владан Милојевић је одлучио да средином полувремена шансу укаже и Ненаду Милијашу, а управо је после Милијашевог корнера Звезда успела да постигне и други гол. Голман Флоријане боксовао је лопту након центаршута Милијаша, али само до Срнића који је главом одлично реаговао и пласирао лопту у мрежу.

Да ће Звезда изаћи као победник из ове утакмице већ тада је било јасно. Бројчано слабији Малтежани били су све уморнији, а уласком у игру Луке Аџића и растрчаним Срнићем након гола који је постигао, Црвена звезда је озбиљно претила. Коначних 3:0 поставио је Ричмонд Боаћи у 89. минуту, када се након гужве најбоље снашао и постигао свој други гол.

Одличан почетак сезоне за Црвену звезду која је пред нешто мање од 20.000 гледалаца забележила убедљиву победу, и преостаје јој да рутински одради и реванш утакмицу на Малти која се игра за седам дана.

Црвена звезда – Флоријана 3:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 19.823. Судија: Матиас Гестраниус (Финска). Стрелци: Боаћи (пен) у 45+2′ и 89′, Срнић у 78′.

Црвена звезда: Манојловић, Стојковић, Савић, Фримпонг, Анђелковић, Доналд, Ле Талек, Срнић, Милић, Рикардињо, Боаћи.
Резерве: Кахриман, Гобељић, Рачић, Милијаш, Аџић, Вучићевић, Павков.

Флоријана: Хабер, Балдахињо, Пепе, Руиз, Писани, Најар, Вела, Рикарди, Киеза, Фонтанела, Варела.
Резерве: Греч, Борг, Спитери, Зарб, Кабрал, Агиус, Нисон.

Претходни текстКрај Тикет лиге – награде најоданијима
Следећи текстМилојевић: Играчи испунили договор