Евролига „One Team“ и Милко Бјелица у Барселони

78

Нова сезона Евролиге практично почела састанком играча у седишту елитног такмичења у Барселони. Као и сваке године одржан програм „One Team“, представник Црвене звезде мтс био је Милко Бјелица.

Нова евролигашка сезона 2017-2018 практично је почела састанком играча 16 клубова који ће учествовати у наредном издању најјачег европског такмичења који је одржан у седишту Еврлиге у Барселони.

Као представник Црвене звезде мтс представника Србије и АБА лиге у елитном такмичењу, у Барселони је боравио Милко Бјелица.

Осим традисицоналног састанка, на коме је прошле сезоне као представник црвено-белих боравио Бранко Лазић, у скопу активности Евролиге, одржан је и заједнички тренинг „One Team“ пројекат друштвене одговорности који је важан сегмент у раду Евролиге.

За бројне играче ово је било прво ближе упознавање са програмом „One Team“ који ће подржавати у следећој сезони кроз клупске активности.

Од свог оснивања 2012.године, кроз програм „One Team“ прошло је чак 14 хиљада учесника, а овогодишња манифестација одржана је тренинг центру Барселоне.

Као представници играча учествовали су:

Берк Демир (Анадолу Ефес Истанбул), Торнике Шенгелиа (Басконија Виторија Гастеиз), Леон Радошевић (Бросе Бамберг), Милко Бјелица (Црвена Звезда мтс Београд), Андреy Воронтцевич (ЦСКА Москва), Андреа Ћинћарини (ЕА7 Емпорио Армани Милан), Пау Рибас (ФЦ Барселона Ласса), Мелих Махмутоглу (Фенербахче Истанбул), Сергеј Моња (Химки Московски регион), Гај Пнини (Макаби Фокс Тел Авив), Јоанис Папапетроу (Олимпијакос Пиреј), Лука Дончић (Реал Мадрид), Алберто Диаз (Уникаха Малага), Рафа Мартинез (Валенсија Баскет) и Артурас Милакнис (Жалгирис Каунас).

Ова врста посете Барселони као представник КК Црвена звезда мтс, али и као учесник „One Team“ активности које промовише Евролиге, уз учешће осталих играча из осталих клубова, је једно потпуно ново искуство за мене. Било ми је велико задовољство што сам представљао мој клуб, али и видео и упознао се са активностима којима се придаје велика важност, као у Евролиги, тако и у мом клубу – рекао је након боравка у Барселони и заједничке вечере представниа Евролиге и свих играча, МИлко Бјелица.

Претходни текстСезонске карте 2017/18
Следећи текстНавијачи одабрали фонт за дрес