Звезда тешко и заслужено победила Мегу

46

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у 4. колу Моцарт Супер лиге Србије у дворани „Александар Николић“ екипу Мега Лекса 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29) и тиме остали непоражени након четири одиграна кола.

Пред 1000 гледалаца у дворани „Александар Николић“ црвено-бели су почели са стартном петорком – Волтерс, Лазић, Дангубић, Митровић и Кузмић.

Изузетно мотивисана екипа Меге на почетку утакмице допринела томе да ни једна екипа није стекла осетнију предност. Међутим неколико измена и појачана игра у одбрани, Звезди доноси предност од +6 на два минута до краја прве четвртине, 18:12 и приморали Дејана Милојевића да тражи тајм – аут. 7:0 серија Меге након предаха који је тражио тренер гостију доноси предност на првом одмору, 18:19.

И првих 5 минута друге четвртине донели су јаку одбрану на обе стране, и смењивање екипа у вођству, те је највећа предност коју је имала нека екипа била +2. На минут до краја првог полувремена, екипа Меге је стекла до тада највећу предност, +4, 34:38. Резултат на крају првог полувремена, 36:38 у корист гостију из Сремске Митровице. Најефикаснији у редовима црвено – белих били су Дангубић и Томпсон са по 7 постигнутих поена, док је код гостију најефикаснији био бивши играч Црвене звезде, Сава Лешић са 9 поена.

Ни трећа четвртина није донела разлику у игри, јаке одбране и смењивање у вођству, на три минута до краја резултат је био нерешен, 49:49. Током треће четвртине Симоновић је добио ударац у нос па је на кратко морао до свлачионице да му се заустави крварење. Резултат на крају треће четвртине, био је 58:56 у корист Црвене звезде мтс.

Фантастична тимска игра и „тројка“ па закуцавање Дангубића доносе у другом минуту последње четвртине, до тада највећих +7, 65:58. На нешто више од 5 минута до краја црвено – бели су имали и +8, међутим још један бивши играч Звезде, Никола Ребић се разиграо у тим моментима, па је тренер Радоњић био приморан да тражи тајм – аут при резултату 72:71 у корист његове екипе.

Последња два минута утакмице донела су праву драму, али је екипа тренера Радоњића константно била у вођству и поред серије погодака гостију ван линије 6,75. И поред неизвезне завршнице црвено – бели нису дозволили изненеђење и остварили су нову победу у Моцарт Супер лиги Србије, коначан резултат 89:85.

Лука Митровић:
Евидентно је било да нисмо били на нашем нивоу, Мега је одиграла одличну утакмицу, водили су до пред сам крај, најбитније је да смо забележили нове бодове, а игра ће морати да буде боља. Сада на иде на неколико лакших утакмица, али само на „папиру“ у којима ћемо пробати да се регенеришемо и да дигнемо ниво наше игре.

Тренер Дејан Радоњић:
Да се не бих враћао и понављао све оно што сам причао о напору и великом броју утакмица, у меч смо ушли у околностима које су за нас најављивале одређена оптерећења, покушали смо да нађемо решења. Уз све то, у овој надовезала се и лоша концентрација, али треба и овакве мечеве добити, а ми након овога идемо у још веће проблеме који настају због изостанака играча, Нејт Волтерс иде у Америку има породичних проблрема, враћа се 10-ог маја, Лазићу следи пауза од 10-ак дана такође, Џенкинс ће можда почети да тренира до краја недеље, Јовић још увек није одрадио кошаркашки тренинг са екипом.

Црвена звезда мтс: Волтерс 11(4ас,5ск), Томпсон 7, Дангубић 16, Митровић 6, Лазић 6, Симанић, Добрић 4, Симоновић 11, Ракићевић, Гудурић 5 (5ас), Кузмић 8 (5ск), Бјелица 15.

Следећу утакмицу екипа тренера Радоњића игра против Вршца у гостима у суботу од 18 часова.

Претходни текстПетковић: Да прославимо Ђурђевдан уз победу
Следећи текстСви на летње кампове: Чатеж, Јахорина, Златибор