Петковић: Да прославимо Ђурђевдан уз победу

91

Четири кола до краја шампионата Црвена звезда све конце држи у својим рукама. Наредно искушење изабранике Миодрага Божовића очекује у суботу, на Ђурђевдан, када ће се састати са екипом Вождовца.

Много нам значи што се одступа од досадашњег ритма да се утакмице играју средом и суботом. Добро ће нам доћи мало времена да се одморимо и што боље спремимо за наредног противника јер је протеклих десетак дана заиста било паклено. Сада на миру можемо да се припремимо за гостовање на крову. Посебну тежину за нас тај меч носи и зато што се игра на Ђурђевдан. Сви знамо колико је тај датум значајан за све Звездаше и зато их позивам да нас подрже и да уз празник, ако све буде како треба, прославимо и победу — рекао је Петковић.

Звездин десни бек подршку са трибина истиче као важан фактор у свакој победи црвено-белих.

Заиста сам срећан што су навијачи на мечу са Војводином препознали колико је ово битан тренутак, колико нам је потребна њихова подршка и дошли у тако великом броју. Сигуран сам да би нам без оваквог навијања било много теже на терену. Верујем да ће наши навијачи наставити да нас подржавају у овако великом броју, а надам се да ће се он и повећавати како се првенство буде ближило крају. Сви знамо да морамо да добијемо све утакмице до краја, а да ли ћемо то успети зависи и од навијача.

Петковић се осврнуо и на победу коју је његова екипа забележила над Војводином у претходном колу.

Војводина је била тврд орах, али смо били стрпљиви и сломили њихов отпор у другом полувремену. Чини ми се да нисмо довољно добро ушли у утакмицу, доста је притиска пред сваки меч сада како се ближи крај шампионата, али успешно смо изашли на крај са тим. Имали смо велики број шанси, морао је неки ударац да уђе у гол — закључио је Петковић.

Претходни текстЦрвена звезда дочекује Мега Лекс
Следећи текстЗвезда тешко и заслужено победила Мегу