Звезда славила у Железнику

72

Кошаркаши Црвене звезде мтс забележили су 24. победу у АБА лиги. Црвено-бели су савладали на гоставању ФМП резултатом 74:86 (22:23, 16:21, 13:18, 25:22).

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да ређају победе у АБА лиги. Упркос томе што је прво место на крају лигашког дела сезоне одавно обезбеђено, црвено-бели су и у мечу против ФМП-а приступили веома озбиљно и уписали 24. тријумф. Звезда је на крају славила 84:76 против младе и изразито талентоване екипе која је показала изузетно добру игру и није се предавала током читавих 40 минута.

Изабраници Дејана Радоњића преломили су меч у другој половини трећег и почетком четвртог периода. Агресивном одбраном и све бољим решењима у нападу црвено-бели су увећавали предност. У последњи квартал ушли су са првом двоцифреном предношћу (62:51). Одлична нападачка решења ређала су се почетком последњег квартала. Лазићева тројка после офанзивног скока донела је плус од 15 поена на седам минута пре краја (72:57) и чинило се да је питање победника решено.

Управо је Лазић био најефикаснији актер меча са 16 поена

Од почетка меча играло се у веома брзом ритму, а црвено-бели су у раној фази приграбили предност коју су чували до краја меча. Ипак, није било ни мало лако. Млади и талентовани састав ФМП-а био је силно мотивисан да се покаже у најбољем светлу.

У неколико наврата Звезда је стицала осетнију предност, али се Пантери нису предавали. Ипак, на полувремену су црвено-бели имали шест поена предности (38:44).

Наставак игре донео је нешто другачију игру и знатно спорији ритам. Домаћин је успео да постигне осам поена за шест минута па је Звезда након поена Огњена Кузмића имала седам поена предности (53:46). Одбрана је и даље одлично функционисала, а прво двоцифрено вођство дошло је након снажног продора Чарлса Џенкинса на асистенцију Луке Митровића (62:51). То је уједно и био резултат на крају трећег периода.

Уследио је прави “блиц криг“ црвено-белих. На изузетну одбрану надовезао се и одличан нападачки ритам. За три минута игре изабраници тренера Радоњића су убацили десет поена. Последњи у тој серији били су дело Бранка Лазића који се “наградио“ после офанзивног скока и погодио тројку за, испоставиће се, недостижних плус 15 (72:57).

ФМП је и даље показивао велику жељу, а младост их је обавезивала на борбу. Пробали су да угрозе вођство Звезде, али црвено-бели су задржали висок ниво концентрације и на крају привели меч крају без пуно неизвесности.

ФМП – Црвена звезда мтс 76:84 (22:23, 16:21, 13:18, 25:22)

ФМП: Давидовац 23 (6ск), Апић 10, Лазаревић 13, Бурсаћ, Шешлија, Кутлешић 2, Жижић, Љубичић 9 (6ск, 6ас), Остин 11 (6ск), Каплановић, Болден 15 (7ск).

Црвена звезда мтс: Волтерс 15 (6ас, 4ск), Томпсон, Дангубић, Митровић 9 (8ск, 6ас), Лазић 16, Симанић, Симоновић 5, Ракићевић, Џенкинс 10 (6ас), Гудурић 6 (4ул), Кузмић 6, Бјелица 17.

Претходни текстПобеде омладинаца и кадета
Следећи текстРадоњић: Следи жесток ритам и важни мечеви