Пораз Звезде у Москви

142

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су на гостовању од шампиона Европе, екипе ЦСКА, резултатом 102:80 ( 33:26, 25:20, 19:18, 25:16 ). Након 22 одиграна кола, црвено-бели имају скор 12-10.

У оквиру 22. кола Евролиге, српски шампион није успео да направи ново изненађење, па је екипа Димитриса Итудиса славила у Москви резултатом 102:80 ( 33:26, 25:20, 19:18, 25:16 ). Пред око 9000 гледалаца у арени „МЕГАСПОРТ“, најбољи појединци у тиму Звезде били су Митровић са 16 поена и Џенкинс са 12. У екипи ЦСКА, Де Коло је уписао 25 поена.

Црвено-бели су сусрет у главном граду Русије наступили без повређених Стефана Јовића и Немање Дангубића.

Стартна петорка: Гудурић, Волтерс, Митровић, Кузмић, Лазић.

Стрпљивом игром, у уводној фази меча, изабраници Дејана Радоњића су углавном поенима из рекета стекли предност 8:3. Са четири везане тројке, ЦСКА је одговорио на фуриозан старт Звезде, да би на другој страни 5 поена везао Бранко Лазић и вратио резултат у егал 16:16. Комплетне две петорке измењао је тренер Радоњић како би свежином парирао домаћину, али је ЦСКА невероватним шутем споља уз чак 7 убачених тројки задржао предност 33:26 после првих десет минута. Одличан је био капитен МИтровић са 5 поена и 7 асистенција.

Огњен Добрић и Дион Томпсон истакли су се у првој половини друге деонице, и добрим решењима одржавали прикључак црвено-белих. Ипак, пад концентрације у наредним минутима искористио је ЦСКА и користивши грешке српског шампиона стекао двоцифрену предност 51:39. Нападачки доста добро полувреме кошаркаша Звезде, али је руски тим са друге стране био изузетно расположен постигавши 58 поена наспрам 46 српског шампиона.

Добро је Звезда ушла у наставак меча и серијом 8:2 ухватила резултатски прикључак. Међутим, поново је на сцену ступио индивидуални квалитет руског тима и брзом серијом предност је отишла на до тада максималних 71:56. Борили су се црвено-бели колико су могли, али једноставно без Јовића и Дангубића било је доста тешко паирати тиму какав ЦСКА. Пред старт последње деонице било је 77:62.

Последња деоница није донела узбуђења, кошаркаши Звезде нису имали снаге да се озбиљније супротставе актуелном шампиону, који је на крају заслужено славио резултатом 102:80. Без обзира на пораз у Москви, изабраници Дејана Радоњића настављају фантастичну борбу у најелтинијем европском такмичењу. Још осам утакмица је пред кошаркашима Звезде, а наредне две црвено-бели играће као домаћини против екипа Галатасараја и Бамберга.

Црвена звезда мтс: Волтерс 7, Томпсон 4, Митровић 16+9ас, Лазић 7, Добрић 5, Симоновић 10, Ракићевић, Џенкинс 12+4ас, Гудурић 3, Кузмић 10, Бјелица 6.

Кошаркаши Црвене звезе мтс, настављају паклени распоред мечом у недељу у дворани „Алексанар Николић“, против екипе Цибоне, а након тога следи пут за Ниш где ће се српски шампион борити за трофеј Купа Србије.

Претходни текстСрнић: Верујем у себе
Следећи текстЈована Стојановић: Снови у црвено-белом