Радоњић: Желим и верујем да можемо

85

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују у четвртак од 20 часова екипу Макабија у утакмици 12. кола Евролиге. Тренер Дејан Радоњић очекује велику подршку са трибина против изузетно квалитетне и потпуно реконструисане екипе Макабија.

У најави још једне велике утакмице, тренер црвено-белих истакао је да Макаби није штедео новац како би оформио изузетно снажан састав и вратио се у врх европске кошарке након резултатски лоше сезоне. Стигли су Вимс, Гаудлок, Цирбес, Милер, Рад…

Макаби је ове сезоне значајно реконструисао тим после резултата постигнутог прошле године, а са јасном жељом да се врати на место на којем је био. Пре неколико година били су прваци Европе, прошле године нису успели да прођу у наредну фазу, али су зато били изузетно активни у прелазном року, нису штедели новца да ангажују играче. Играче које су довели је лако анализирати, јер имају изузетан квалитет на свим позицијама и без дилеме нас чека тежак дуел против екипе изузетног индивидуалног квалитета, а да бисмо били конкурентни морамо да одговоримо на најбољи могући начин.

Екипа из Тел Авива довела је у период од марта до јула Сонија Вимса, Ендрјуа Гаудлока, Виктора Рада, и српској јавности добро позната лица, бивше кошаркаше Црвене звезде, Квинсија Милера и Маика Цирбеса.

Свесни смо да ће бити јако тешко, јер су то квалитети највећег нивоа, малтене сви играчи су играли против нас, или ми против њих у разним околностима и клубовима. Њихова атипичност је у игри са четири спољна играча и центром у дужим интервалима, некад и са пет спољних, са променом одбране, игром један на један, где у нашој ротацији која опет неће бити онаква какву желим уз енергетску потрошњу и померања по позицијама, што може да отежа нашу могућност да одговоримо Макабију. Жеља је да одиграмо добар меч да се адаптирамо на све то и да коначно дођемо до победе.

Лука Митровић је одиграо меч у Подгорици и имао јако значајну ролу у првом полувремену. Међутим, капитен црвено-белих се повредио на старту другог полувремена и готово извесно да неће наступати у петак.

Није обновио повреду, ради се о проблематици другог листа, налази су добри, али видећемо како ће то да се развија. Суштински, нема повреде и нечега што може да буде за другачију врсту анализе, а што се тиче меча са Макабијем мислим да је и припрема меча таква, у којој он не учествује, и не видим како би то могло да се радикално промени до сутра, али нека буде спреман за десет дана или за пет објективно, да нам помогне. Када смо комплетнији са њим у саставу, онда све то другачије изгледа, па и на самом тренингу где тренутно једва састављамо игру „пет на пет“.

Квинси Милер је повређен, Маик Цирбес ће бити на паркету. Чињеница да добро познаје систем у коме је дошао до статуса да га сматрају једним од најбољих центара у Европи, може да се сматра као предност Макабија, не забрињава тренера црвено-белих.

Маик Звездине играче зна само из дуела које је имао само док је био члан Звезде. Не бих постављао то на такав начин, он је одиграо у Звезди што је играо, отишао је тамо жао ми је што и Квинси није ту због повреде што не може да игра, што има тај изостанак са терена. Знамо да се ради о играчу који је нама дао пуно и начин на који је то радио. Знамо да ће бити тешко против њега, али има их толико да решавање једног или два „проблема” не значи ништа против оваквог Макабија.

На крају обраћања медијима, Дејан Радоњић је поручио својим играчима који играју у изузетно напорном ритму утакмица за учињено у АБА лиги.

Све похвале момцима, јер смо издржали све, а нисмо дошли у позицију да изгубимо неки меч, тако да осим чињенице да смо показали квалитет у односу на друге тимове, не треба заборавити да смо раније у прошлости губили и раније, иако смо били бољи у неким мечевима…

Тренер Црвене звезде мтс верује да и бе капитена Црвена звезда може да дође до победе над вишеструким прваком Европе.

Желим да верујем да можемо. Спортски је веровати у то. Колико је то реално – нека остане за неки други разговор. Али желим да верујем да можемо, и верујем у то. Даћемо све од себе да коначно дођемо да победе у Пиониру. Наравно, треба нам амбијент да нам да мало да пређемо преко сто одсто могућности. Треба нам и енергије и верујем да ћемо је добити од наших навијача са трибина као и увек – рекао је тренер црвено-белих у најави утакмице Црвена звезда мтс – Макаби која се игра у петак од 20 часова.

Карте за овај меч продају се и даље (карата још увек има) у свим пословницама Евентима, и „онлине” на званичном сајту Евентима.

Екипа Макабија стиже у Београд у среду у 16.15 часова,а једини тренинг одрадиће на дан утакмице у подне.

Претходни текстЦрвено-бели у Пожаревцу играју први меч четвртфинала Купа
Следећи текстПотписан уговор о донацији Владе Јапана Џудо савезу Србије