Црвено-бели у Љубљани

69

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у недељу у Љубљану где их у понедељак очекује меч 11.кола АБА лиге против екипе домаћина Олимпије.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у недељу у Љубљану где их у понедељак очекује меч 11.кола АБА лиге против екипе домаћина Олимпије.

Дуели са „змајчекима” доносили су претходних сезона доста узбуђења, а прошле сезоне екипа Дејана Радоњића поражена је у дворани „Александар Николић”, али се реванширала пуном мером у Љубљани.

Зелен су ове сезоне и учесници Еврокупа и у том такмичењу стичу неопходно искуство, али бележе и победе. Последњу су забележили у Љубљани против Улма прошле среде. Тренер Дејан Радоњић очекује сада већ по традицији добру утакмицу велику борбу:

Очекује нас још један меч у регионалном такмичењу са екипом која много боље игре од тренутног положаја на табели. Екипа Олимпије је савладала Улм у Еврокупу, након тога су славили и у домаћем првенству и очигледно у доброј форм ии расположењу дочекују наш међусобни дуел. Изгубили су неколико утакмица у АБА лиги у неизвесним завршницама, да суи х решили у своју корист имали би значајно бољи пласман на табели. Претходне мечеве у којима су побеђиваи играли су некомплетни, али очекујем да у понедељак наступе у пуном саставу. Јасно је да сви против нашег тима излазе максимално мотивисани са жељом да победе. Наш задатак је да наметнемо свој ритам, да противнику не дозволимо добар шут, јер су у том сегменту врло квалитетни, такође и поене из транзиције, и да тако дођемо до повољног резултата.

И један од најискуснијих у тиму црвено-белих Милко Бјелица такође очекује добар меч у Љубљани:

Екипа Олимпије има добар састав и јасно је да нас не очекује лак посао. Међутим, зна се који нам је циљ, али морамо да одговоримо са великом енергијом, да одиграмо добро у одбрани што је наш заштитни знак, и да их зауставимо у сегментима у којима су најбољи, а то је добар шут и полуконтра и контра. Неће бити лака утакмица, али желимо нове бодове којима би остали усамљени на врху табеле.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у Београд одмах по завршетку утакмице у Љубљани, и почиње припреме за дуел са Жалгирисом, а утакмицу у Љубљани која почиње у 17 часова директно ће преносити ТВ Аренаспорт.

Претходни текстРачић: Похвале тренера највише значе
Следећи текстЏудисти Црвене звезде шампиони Србије!