Радоњић: Немамо времена за патњу

54

Тренер Црвене звезде мтс истакао је да жали за поразом, али и да су његови изабраници показали много тога доброг на овом мечу.

Црвена звезда мтс јесте поражена, али се никако није обрукала. Млади састав црвено-белих је можда и надмашио своје тренутне могућности у окршају са сјајним противником. Тим селектован од стране некадашњег тренера НБА шампиона Кливленда, Дејвида Блата, био је потучен у првом полувремену, али је онда показао снагу у другом полувремену. На крају Дарушафака је победила резултатом 73:70.

Разлога за славље нажалост нема, али за понос има. Таквог става био је и тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Честитам Дарушафаки на заслуженој победи. Били смо у позицији да са једним, два бацања или зицером дођемо до изненађења. Почели смо веома добро и контролисали смо утакмицу у првом полувремену. Готово је било невероватно када смо погледали семафор након 20 минута игре. У другом полувремену нисмо задржали тако висок ниво игре у нападу. Наша предност је падала, али смо и поред тога задржали прилику да понеким слободним бацањем или погођеним зицером да победимо. Нисмо успели, а они су успели да реализују наше грешке. Мислим да смо ми победили да би било потпуно заслужено, а овако и њихова победа је такође заслужена – рекао је Радоњић, а потом додао:

С обзиром на то да је први меч и да је противник екстремно квалитетан. Тешко је рећи који су наши домети у Евролиги. Сигурно је да нас очекује још доста мечева – истакао је тренер црвено-белих који је потом упитан да прокоментарише зашто Огњен Кузмић није играо у завршници меча.

Кузмић је одиграо одличан меч и бирао је права решења. Већ у припремну периоду је показао да се одлично уклапа. Био је сјајан, али смо ми и са пет играча на терену имали добру прилику да решимо меч. Нисмо успели, али стичемо искуство као неки нови тим. Видећемо какви су домети у овом саставу. Не знам колико их је мислило пре месец дана да ћемо играти против овакве Дарушафаке егал завршницу са оваквим саставом – застао је на кратко Дејан Радоњић и затим додао:

Нема пуно простора да се пати, а тек га неће бити. Наравно да ми је жао што нисмо победили овако великог противника који је кандидат за врх Евролиге, али полако… Савладаћемо неког другог – истакао је он.

Уследило је питање да ли су црвено-бели веровали у победу.

Ми смо од 15. августа стартовали са великом вером. Тако смо наступили и вечерас са вером да ћемо победити. Нисмо успели, али понављам не би било незаслужено и да смо ми победили – закључио је Радоњић.

Претходни текстХрабра Звезда поражена од Дарушафаке
Следећи текстНаграде за даваоце крви!