Радоњић: Искористили смо турнир на прави начин

61

Кошаркаши Црвене звезде мтс вратили се у Београд са Крита. Тренер Дејан Радоњић говорио о турниру у Грчкој, и предстојећој утакмици на старту АБА лиге против ове године квалитетног МЗТ-а.

Кошаркаши Црвене звезде мтс вратили су се у понедељак око 11 часова из Грчке, где су на изузетно јаком турниру на Криту, заузели треће место у конкуренцији са Анадолу ЕФЕС-ом, Олимпијакосом и Хапоелом из Јерусалима.

Црвено-бели су најјачу проверу окончали поразом од Олимпијакоса и победом над ове године изузетно амбициозним тимом из Јерусалима.

По повратку из Грчке, тренер црвено-белих Дејан Радоњић био је задовољан целокупном сликом коју му су дале утакмице у дворани „Ираклион Арена“ на Криту.

Турнир на Криту био је изузетно значајан за нас, имали сме две врло аке утакмице и провере против врло квалитетних тимова. Те утакмице дале су ми увид и у добре и у лоше ствари. Међутим, најважније од свега је да смо искористили овај турнир на најбољи могући начин у склопу наших припрема, и да након ових утакмица свакако спремнији дочекујемо почетак сезоне и утакмицу са МЗТ-ом у петак – рекао је по доласку у Београд први тренер црвено-белих.

Сезона почиње већ у петак, екипа Црвене звезде мтс ће у само 9 дана имати 4 изузетно тешке утакмице. Први испит је против ове сезоне врло добре кеипе МЗТ-а која је формирала респектабилан састав са четворицом Американаца, искусним Лалићем и македонским репрезентативцима, међу којима је и натурализовани Џеремаја Меси, некадашњи играч Реала.

МЗТ је клуб који се понашао врло амбициозно у прелазном року и направио врло квалитетан састав који ће и у Еврокупу, а посебно АБА лиги играти значајну улогу и борити се за врх табеле. Очекује нас добар, искусан такмичарски тим, и то одмах на старту АБА лиге.

Утакмица Црвена звезда мтс – МЗТ Скопље игра се у петак од 19 часова, а клуб позива све навијаче да дођу на премијеру и пруже снажну подршку браниоцу трофеја.

Претходни текстБојан Дошен на корак до медаље на ГП у Загребу
Следећи текстКанга: Заслужујемо прво место