Црвено-бели освојили Куп Србије!

97

Рагбисти Црвене звезде освојили су први Куп Србије у својој историји. Црвено-бели су заслужено савладали Дорћол у финалу са 36:20 и тако дошли до другог трофеја ове сезоне.

Чини се да је Звезда више желела победу и била квалитетнији ривал. Дорћол је од почетка био у подређеном положају. Током целог меча стално су јурили резултат, али су црвено-бели имали више снаге и успели су да их спрече да дођу до преокрета.

Већ у 6. минуту Милош Зоговић је постигао први есеј на утакмици уз саму корнер заставицу. Капитен Звезде Војислав Дедић успео је да из тешке позиције постигне гол, па су црвено бели повели са 6:0. Дорћол је узвратио четири минута касније из сличне акције. Есеј је постигао Стефан Вукановић, а његов рођени брат Далибор претворио за изједначење 6:6.

Након бурног почетка, развила се права рововска борба на средини терена. Одбране су код оба клуба биле на висини задатка, тако да није било пролаза. Све до 22. минута када је расположени Милош Зоговић на својој половини са неколико финти почео напад који је крунисао есејем Војислав Дедић. Исти играч је био непогрешив у шиту на гол, па су се црвено-бели поново одлепили 12:6. Пет минута касније тандем Војислав Дедић и Милош Зоговић је поново био на сцени. Дедић је постигао свој други есеј, а Зоговић гол за сада осетно вођство од 18:6.

Дорћол се није лако предавао и одговор је уследио четири минута касније. Акцију Дорћола по крилу играчи Звезде су спречили на непрописан начин, неколико метара испред есеја, па је досуђен казнени есеј за Дорћол. Далибор Вукановић је из повољне позиције лако претворио и смањио вођство црвено-белих на 18:12. У 39. минуту поново су Милош Зоговић и Војислав Дедић постигли поене за црвено-беле. Овај пут есеј је дао Зоговић, а Дедић гол за коначних 24:12 у првом полувремену.

Звездино вођство је смањено у 43. минуту када је Милош Ћалић добио жути картон због непрописног обарања. Тада је у 45. минуту Стефан Вукановић постигао свој други есеј на утакмици, и смањио предност Звезде на 24:16. Ипак до краја казне за Ћалића од 10 минута, резултат се више није мењао. Промена је уследила само минут касније, пошто је на терену успостављена бројчана равнотежа. Један плеј дбол на само метар од есеј линије, лукаво је извео Владислав Дедић искористивши стативу као заштиту од противничке одбране и постигао пети есеј за Звезду. Брат Воја је додао још два поена за вођство од 30:16.

У 59. минуту Стеван Стевановић је постигао четврти есеј за Дорћолце. Далибор Вукановић је по други пут био непрецизан па је резултат гласио 30:20. Свој трећи есеј Милош Зоговић је постигао у 68. минуту и довео црвено-беле на праг победе 36:20. У последњих 12 минута резултат се није мењао. Звезда се одбранила и освојила први Куп у историји у досад најквалитетнијој утакмици ове сезоне.

Претходни текстПредстављен и Адам Мичел
Следећи текстПионирке Црвене звезде освојиле 4. Константин Куп