Радоњић: Желимо трофеј, уз евролигашки амбијент

21

Кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у петак први меч финалне серије кошаркашке Суперлиге против екипе Партизан НИС.

Након пласмана у четвртфинале Евролиге и освојене АБА лиге, којом је обезбеђена нова сезона у најелтинијем такмичењу, црвено-бели желе још једним пехаром да окончају на прави начин још једну добру сезону, у којој су главни „стратешки“ циљеви већ остварени.

Ипак, иако нема превелики резултатски значај, финална серија плеј офа доноси још један пехар, а тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић прред почетак ове серије изјавио је да кошаркаши Црвене звезде Телеком морају да одиграју на највишем, евролигашком нивоу како би стигли до титуле првака Србије:

„Дошли смо до завршетка ове сезоне, почиње финална серија… Сматрам да је финале очекивано и да има посебно тежину, јер се ради о утакмицама вечитих ривала које су, осим борбе за титулу, увек више од тога. Партизан је сад драстично боља екипа него што је била на почетку сезоне. Ја лично не бежим од улоге фаворита, желимо трофеј, али Звезда мора да игра на евролигашком нивоу ако жели да победи. Чињеница да је Новица Величковић дошао у тренутку када се воде ове борбе показатељ је озбиљности и намера црно-белих. Зато то од нас изискује да морамо да будемо на евролигашком нивоу и да на тај начин дођемо до оног што желимо – титуле. Такође, за нас је од изузетног значаја и да амбијент буде евролигашки”,  казао је Радоњић и додао да су сви играчи здрави и спремни за први меч.

КК Црвена звезда Телеком саопштава да је на заједничком састанку представника клубова и полиције у четвртак договорена размена 400 карата између клубова. За гостујуће навијаче биће резервисана Трибина Д, па ће све присталице Црвене звезде које поседују сезонску улазницу за ту трибину, улазити за ову прилику у дворану, на улаз Ц. Прва утакмица финалне серије је проглашена утакмицом високог ризика, и апелује се на све гледаоце да дођу у халу много раније пре меча, због детаљних и ригорозних контрола које ће бити спроведене.

Финална серија играће се по формату 1-1-1-1-1 (четврта и пета утакмица, уколико буде било потребно). Прве четири утакмице играће се у вечерњем термину од 21 сат, сви мечеви биће преношени директно на ТВ „Аренаспорт“.

Претходни текстЈуг Радивојевић: Било је импресивно!
Следећи текстНавијачи, спортски и достојанствено уз црвено-беле