Звездин пут до финала Суперлиге

58

Кошаркаши Црвене звезде Телеком стигли су на корак од одбране титуле у домаћем шампионату

Суперлига Србије дочекала је свог првог финалисту, Црвену звезду, док ће се други уписати вечерас након мајсторице ФМП-а и Партизан НИС-а. Црвено-бели су феноменалну европску сезону и пласман у четвртфинале Евролиге, крунисали прстеном регионалног такмичења, док је пехар шампиона Србије последња жеља изабраника Дејана Радоњића.

Клуб са Малог Калемегдана играо је шест финала од осамостаљивања Републике Србије 2006. године, а до сада у својој историји има 16 титула националних шампионата. Лидер дефанзивне линије црвено-белих, Бранко Лазић, одиграће ове сезоне своје пето финале.

Ређали су тријумфе кошаркаши Звезде у групи Б, савладавши по два пута екипе Тамиша, Металца и ФМП-а, да би у полуфиналном сусрету дочекали младу и атрактивну екипу Мега Лекса. Иако је резултатски деловало доста лако, црвено-бели су одиграли два тешка меча против изабраника Дејана Милојевића, али су ипак на крају уписали две победе резултатима 77:66 у дворани „Александар Николић“ и 74:64 у хали „Пинки“ у Сремској Митровици.

Звездин диригент, Стефан Јовић, наставио је одличну сезону и у досадашњем делу Суперлиге најкориснији је играч свог тима са 119 индексних поена, а уједно је и најбољи асистент лиге остваривши 54 асистенције на 8 мечева. Одличне партије пружа и Квинси Милер који се налази одмах иза Јовића по броју индексних поена, а сјајни Американац је први блокер лиге. Оно што посебно радује тренера Дејана Радоњића су партије капитена Луке Митровића који је био најефикаснији играч другог полуфиналног сусрета и до сада бележи двоцифрен број поена у просеку. Црвена звезда је тренутно и најкориснија екипа домаћег првенства са збирним индексом од 845, 51 више од другопласиране Меге и чак 81 више од Партизана.

Финална серија и одбрана титуле за кошаркаше Црвене звезде Телеком почиње у петак у дворани „Александар Николић“, и ко год да буде Звездин противник биће преко потребна подршка публике у предстојећим сусретима.

КК Црвена звезда Телеком

Претходни текстЦептер уз Звезду
Следећи текстПобеда Омладинаца, за викенд меч за титулу