Звезда победом отворила полуфинале!

40

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфом су отворили полуфинални сусрет кошаркашке Суперлиге Србије против екипе Мега Лекс резултатом 77:66 ( 21:18, 22:12, 13:12 20:24). Серија се у недељу сели у халу „Пинки“ у Сремској Митровици

У првом мечу полуфинала Суперлиге Србије, актуелни шампион савладао је Мега Лекс резултатом 77:66 ( 21:18, 22:12, 13:12 20:24). Пред око 2500 гледалаца у дворани „Александар Николић“, најефикаснији у редовима Звезде били су Симоновић са 14 поена и Јовић са 11 уз 8 асистенција. У пораженој екипи, најбољи је био Загорац са 20 поена.

Стартна петорка: Митровић, Дангубић, Јовић, Цирбес, Кинзи.

Добро нападачко издање црвено-белих у уводних пет минута игре донело је предност 15:9. Рано су домаћи кошаркаши испунили бонус што је Мега искористила и до краја прве деонице смањила заостатак 21:18.

Расположени Симоновић са две тројке уз поене Јовића из продора донели су плус 6 актуелном шампиону, 28:22, за нови минут одмора Дејана Милојевића. Дириговао је Јовић тереном током првог полувремена и уз шест поена и пет скокова додао је чак 7 асистенција, па је српски шампион убрзо стекао двоцифрену предност која је пред велики одмор износила 43:30.

Трећу деоницу обележило је доста прекида и личних грешака са обе стране што је смањило квалитет кошарке у дворани „Александар Николић“. И поред малог броја поена, кошаркаши Звезде решили су трећу четвртину у своју корист 13:12, па је предност пред последњи период износила 56:42.

Покушавао је тренер Милојевић ниском петорком да парира домаћину, али су црвено-бели паметном игром градили нападе и повећавали предност током последње деонице. Подршка верне публике пристизала је са трибина што је додатно мотивисало играче Звезде да атрактивном игром приведу меч крају у своју корист и славе резултатом 77:66.

КК Црвена звезда Телеком: Кинзи 9, Ребић, Дангубић 8, Митровић 3, Лазић 3, Мицић4 , Симоновић 14, Гудурић 3, Јовић 11+8ас, Милер 7, Цирбес 10+8ск, Штимац 5+7ск.

Владимир Штимац:

„Мислим да је тешка утакмица за нас. Играли смо финале, одлична су екипа, играју одличну кошарку. Тек је почетак, задовољни смо, идемо тамо да завршимо ово што пре.“

„Оно што смо желели то смо и остварили а то је да будемо бољи и поведемо у полуфиналној серији 1:0. Све утакмице против Меге су тешке, могли смо боље у нападу, али смо тако градили резултат и успели да будемо бољи од противника. Свестан сам да нас чека у Митровици сигурно тежак меч из више разлога због тога што су код куће добри. У гостима су показали квалитет, али смо одбранили наш терен. У Митровици играмо неизвесне утакмице, нека и овог пута буде тако уз резултат од раније и бићемо задовољни.“

Други полуфинални сусрет на програму је у недељу од 20 часова у дворани „Пинки“ у Сремској Митровици.

Претходни текстЦрвено-бели дечаци поражени у 1/8 финала
Следећи текстШотић на ширем списку репрезентације Србије