Црвено-бели дечаци поражени у 1/8 финала

67

ФК Црвена звезда и ове године представља Србију на једном од највећих пројеката омладинског фудбала на свету – „Фудбал за пријатељство“. Четврти пут заредом, наши представници налазе се међу 32 тима из истог броја земаља, и учествују на Четвртом међународном дечијем Форуму „Фудбал за пријатељство“ у Милану, који се одржава од 26. до 29. маја.

Млади фудбалери Црвене звезде су након жреба за противнике у групи добили представнике Бешикташа, Каирата и Токија. Црвена звезда је најпре ремизирала са Бешикташом 1:1 (стрелац Јовановић), потом је забележен још један реми, овога пута против Каирата 2:2 (Њамчуловић оба гола), а након тога је побеђен Токио резултатом 1:0 (Јовановић).

Црвену звезду је у осмини финала елиминисала екипа Спарте из Прага. Након 18 минута регуларног дела игре није било голова, а потом су у продужецима обе екипе постигле по гол (Јовановић стрелац). Након извођења једанаестераца, чешки тим је био бољи – 3:2.

Поносан сам на ове момке, показали су се у правом светлу. Заслужују да носе Звездин дрес и ниста им се не може замерити. Играли су и против старијих од себе, поготово против Спарте чији играчи могу да играју против наших кадета. Свака част за целокупну организацију турнира – рекао је директор Омладинске школе нашег клуба, Драган Младеновић.

Пројекат „Фудбал за пријатељство“, организован од стране компаније Газпром, званичног партнера УЕФА Лиге шампиона, представља изузетну друштвену иницијативу која чини водећу снагу омладинског фудбала још од 2013. године. Међу онима који подржавају овај пројекат широм света (преко 250,000 активиста и учесника до данас), налазе се цењени спортисти, политичари и културни посленици. До сада је одржано преко 290 локалних догађаја из програма „Фудбал за пријатељство“ у земљама-учесницама пројекта током четири године његовог трајања, који је на годишњем нивоу медијски покривало више од 1000 новинара. Пројекат „Фудбал за пријатељство“ званично је подржан од стране ФИФА, УЕФА, водећих фудбалских клубова и спортских федерација широм света.

Претходни текстСД Црвена звезда на челу пројекта „Пут Шампиона“
Следећи текстЗвезда победом отворила полуфинале!