СД Црвена звезда на челу пројекта „Пут Шампиона“

133

Спортско друштво Црвена звезда као члан је међународног удружења ЕМСА (Европско удружење мултиспорт клубова), покренуло је пројекат „Пут Шампиона – Sport & Support“, чији је покровитељ Европска унија, а све у оквиру европског програма за образовање, обуку, младе и спорт „ЕRASMUS +“.

Пројектом „Пут Шампиона – Sport & Support“, Спортско друштво Црвена звезда наставља блиставу традицију спортског просветитељства, а наши спортски радници и овога пута, чине све да визија Српско друштво – спортско друштво буде што више реална слика наше нације, као део спортског друштва, Европе и Света – рекао је Игор Милојевић, генерални секретар СД Црвена звезда.
Током протеклих годину дана кроз пројекат „ Пут Шампиона – Sport & Support“ је реализовао више различитих спортских манифестација у сарадњи са спортским установама и органима локалне самоуправе.
Нагласио бих одличну сарадњу са градом Београдом односно општинама и школама у којима је пројекат реализован, а све уз помоћ и логистичку подршку клубова Спортског друштва Црвена звезда. Кроз посете школама представили смо спортове који су заступљени у нашој црвено белој породици.
Учесници пројетка Пут  шампиона између осталих активности, организовали су и фудбалски меч у Ресавици, као и посету омладинском погону Џудо и Рукометном клубу Црвена звезда.
Жеља нам је да стигнемо у свако место у Србији. Популаризација спорта је у првом плану. Изузетно је важно да је спорт доступан свима сваком становнику наше земље. Спортом треба да се баве сви, бар на нивоу од 60 минута током сваке недеље. О спорту треба да размишљају сви, не због врхунских резултата, већ због чињенице да тако добијамо здраву нацију. Управо то је наш задатак, свих спортских радника и свих волонтера да читаву нацију окрену ка спорту односно здравим навикама. Управо зато смо и били присутни и на овогодишњем Београдском маратону.
Пројекат се реализује под покровитељством Европске уније, Министарства за омладину и спорт и Спортског друштва Црвена звезда.
С поносом истичем да су се овој акцији придружили и наши трофејни спортисти Виктор Јеленић, Наташа Ковачевић, Ненад Перуничић и млади Немања Мајдов. Ово је уједно идеална прилика да најавим да је ово само први део великог пројекта чији је примаран циљ пре свега здравље нације – закључио је Игор Милојевић.

 

Претходни текстУ Шумицама пада одлука о прваку Србије
Следећи текстЦрвено-бели дечаци поражени у 1/8 финала