Звезда тројкама срушила отпор Меге

50

Кошаркаши Црвене звезде Телеком тријумфом су започели финалну серију регионалног такмичења против екипе Мега Лекс резултатом 95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18)

У  првом мечу финалне серије плеј офа АБА лиге ј.т.д, актуелни шампион је на свом паркету савладао екипу Мега Лекс резултатом 95:88 (27:25, 21:20, 20:25, 27:18). Пред 2600 гледалаца у дворани „Александар Николић“, најефикаснији у редовима Звезде били су Цирбес са дабл-дабл учинком 17+12 скокова и Милер са 17 постигнутих поена. У екипи Дејана Милојевића, најбољи је био Ивановић са 25 поена.

Стартна петорка: Јовић, Митровић, Дангубић, Кинзи, Цирбес.

Минутом ћутања пре почетка меча сви присутни су одали почаст преминулом навијачу Црвене звезде, Александру Јаћимовићу.

Агресивним одбранама преко целог терена покушале су обе екипе да разбију ритам, међутим црвено-бели су се боље снашли и стекли предност 18:11, пре првог тајмаута Дејана Милојевића. Изузетно атрактивна кошарка у првој четвртини, са неколико сјајних потеза на обе стране терена и доста поена. Доминирао је рекетом Цирбес и са 9 поена био најзаслужнији за вођство Звезде 27:25. Велики проблем за домаћи тим била је повреда Немање Дангубића који је приликом доскока повредио скочни зглоб и није се враћао до краја меча.

Доста грешака и спор проток лопте у нападу српског шампиона омогућио је гостима да поново дођу до предности 31:29. Дуго је Мега одржавала вођство, црвено-бели никако нису успевали да наметну свој ритам игре, све до нове тројке и десетог поена Бранка Лазића за 38:37 у корист Звезде. У самој завршници полувремена, на сцену је иступио Јовић и одличном променом ритма натерао регионалног шампиона на доста бржу и конкретнију игру која им је пре великог одмора донела предност 48:45. Најефикаснији био је Цирбес са 15 поена.

Експлозиван старт и серију 9:3 црвено-белих прекинуо је тајмаутом Дејан Милојевић након кога су гости успели да се врате резултатски у меч 57:55 и приморају стратега Радоњића на минут одмора. И поред великих проблема у одбрани, регионални шампион је успео пре свих индивидуалним квалитетом Милера да одржава предност, да би Загорац у последњим секундама треће деонице вратио вођство свом тиму 70:68.

Коначно су на старту последње деонице црвено-бели добили течност у нападу која је омогућила Симоновићу да рафалном паљбом трасира домаћина на прву двоцифрену предност 83:72. Деловало је као да је домаћин коначно сломио отпор кошаркаша Меге, међутим екипа Дејана Милојевића се новом серијом приближила на 88:84, три минута пре краја. Звездин џокер, Марко Гудурић, по ко зна који пут ове сезоне преузима ствари у своје руке и са 7 везаних поена мирно привео меч крају. На крају победа српског шампиона резултатом 95:88.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 7, Ребић, Дангубић 2, Митровић 3, Лазић 12, Мицић , Симоновић 15,  Гудурић 9, Јовић 11+9ас, Милер 17+6ас, Цирбес 17+12ск, Штимац 2.

Марко Гудурић:

„Знали смо да ће бити тешко, млада екипа која игра аресивно. Мучили су све ове године, и мислим да смо одрадили добар посао у другом полувремену. Знамо да имају проблем у ротацији и на крају заслужено победили. Ништа не мора да значи, окрећемо се наредној утакмици која је у овом тренутку најбитнија.“

Дејан Радоњић:

„Рекао сам  у најави шта очекујемо и тако је и било. Успели смо да будемо бољи вечерас од Меге и да савладамо одличну екипу. Свему што смо се надали смо остварили и окрећемо се наредном мечу који је важан. Што се тиче Дангубића, видећемо да ли ће играти, мало је дана у размаку, и сваки играч нам је битан у ротацији.“

Други меч финалне серије АБА лиге ј.т.д, кошаркаши Црвене звезде Телеком играју у суботу од 20 часова у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстЗвезда поново води!
Следећи текстПораз омладинаца, победа кадета