Звезда поново води!

58

Црвена звезда је прва стигла до меч лопте у трци за шампионску титулу, пошто је у трећем сусрету финалне серије плеј-офа у Новом Саду, остварила вредну победу после пет сетова.


 
Преокретом, после вођства Војводине од 2:1, Београђани су начинили „рибрејк”, па ће у суботу, 4. маја, поново у СПЕНС-у играти за пету узастопну титулу.
 
Новосађани су одиграли одлично први и трећи сет, а у четвртом су наши одбојкаши успели да после велике серије поена домаћина и изједначења на 19:19, начине тотални преокрет.
 
У петом периоду, Звезда је константно водила, чак у једном тренутку грешкама одржавала домаћина у животу, али су домаћи на исти начин узвратили у завршници, чиме су само олакшали посао пуленима Драгана Кобиљског.
 
Први сет је у потпуности је припао „лалама”. У раној фази, домаћин је стекао четири поена предности (14:10), што Звезда до краја није успела да угрози. Чак 6 блокова имала је Војводина, уз јако добар проценат напада. Београдски црвено-бели су у проблеме улазили лошим пријемом, а на све су начинили и седам грешака.
 
Почетком другог периода, Јаковљевић је са неколико сервиса донео прву осетнију предност шампиону – 8:5. До краја сета Војводина није успела ни да изједначи, а први проблеми појавили су се на пријему, па је Давид Мехић заменио Вемића.
 
Захваљујући Околићу и сјајним блоковима, Београђани су чували високу предност (17:11, 20:15), али је у завршници домаћин ипак пришао на два поена заостатка – 22:20.
 
Уследила је сервис грешка Николића и још два добра потеза Стојсављевића и Јаковљевића, што је било довољно за изједначење – 21:25.
 
Трећи сет донео је репризу првог. Поново је Војводина појачала сервис, учврстила блок и дошла до високе реализације напада. После 10:10, Новосађани су се одлепили на 17:12, што им је било довољно за ново вођство.
 
Занимљив је био четврти сет. Први део обележили су изабраници Драгана Кобиљског, предвођени Стојсављевићем повели су 14:7, али је из минута у минут Војводина топила предност шампиона, па је расла температура у дворани. Све је прокључало у тренутку кад су домаћи стигли до изједначења – 19:19.
 
Онда је Јаковљевић „пајпом” прекинуо дугу серију поена противника, а повратак у терен Стојсављевића, испоставиће се, био је пресудан. Његови флот сервиси „залудели” су примаче „лала”, па је Звезда у серији од 6:0 стигла до изједначења.
 
Пети сет смо донекле описали, али још једном треба рећи да је било 7:4 за Звезду, да је Војводина пришла на 10:9 и онда је блок Околића на Минићу, поново одвео шампиона на „плус три” (12:9).
 
Сервис грешке Минића и Вемића помогле су нашим одбојкашима, који су трећим поеном Гмитровића, ставили тачку на овај меч.

У нашем тиму најефикаснији је био Немања Јаковљевић са 19 освојених поена, а следили су га Душан Стојсављевић са 17, Александар Околић са 12 и Александар Благојевић са 10 поена.

Црвена звезда у финалу плеј-офа Винер Штетише Супер лиге води против Војводине НС семе са 2:1 и недостаје јој још један тријумф за одбрану шампионске титуле. Четврти меч је на програму у среду 4. маја од 17,30 часова у Новом Саду.

Војводина НС семе – Црвена звезда 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15)
Мала сала СПЦ „Војводина” у Новом Саду. Гледалаца: 650. Судије: Горан Градински (Београд) и Анђелко Поповић (Ср. Карловци). Трајање меча: 128 минута. Резултат у серији: 1:2.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Николић 20, Станковић 8, Вемић 10, Јовановић 6, Минић 16, Пековић (либеро), Петровић 1, Мехић 6, Кујунџић, Радовић. Тренер: Страхиња Козић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Милутиновић 10, Јаковљевић 19, Стојсављевић 17, Благојевић 10, Буцуљевић 5, Јевтић (либеро), Шкрбић, Гмитровић 3, Мунћан, Вељовић, Штавлић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстПионири: Црвена звезда – Краснодар 1:2 (1:0)
Следећи текстЗвезда тројкама срушила отпор Меге