Храбра Звезда заустављена у четвртфиналу

55

Кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су феноменалну сезону у најелитнијем европском такмичењу поразом у трећој утакмици плеј офа од екипе ЦСКА резултатом 78:71 ( 18:21, 18:14, 23:12, 19:24)

У мечу који је Евролига прогласила утакмицом недеље, чета Дејана Радоњића пружила је снажан отпор фаворизованом ЦСКА, али је поново у узбудљивој завршници поражена 78:71 ( 18:21, 18:14, 23:12, 19:24). Меч у „Комбанк арени“ пратило је 18100 гледалаца, а најефикаснији у тиму Звезде били су Милер са 15 поена и Штимац са 12. У екипи ЦСКА, Нандо Де Коло је постигао 20 поена.

Стартна петорка: Цирбес, Милер, Кинзи, Јовић, Дангубић.

Ватрена атмосфера у Арени разлетела је црвено-беле по терену који су добром игром у одбрани дозволили само један кош из игре пре ТВ тајмаута, док су нападачким арсеналом стигли до 8:4. Великом ротацијом, Дејан Радоњић је покушао да разбије ритам гостију и донесе свежину свом тиму, што је на крају прве деонице домаћину ишло у корист и коју је окончао са 21:18. Одличну ролу имао је Штимац са 7 поена. 

Сјајан меч у највећој српској дворани виђен је током првих 15 минута игре, у коме су црвено-бели добро парирали једном од фаворита за освајање Евролиге, што је и резултат показао на средини друге деонице 25:25. Добар моментум гостију и прво вођство разбили су црвено-бели поенима Дангубића и Цирбеса и поново вратили предност на своју страну 35:34. Поенима Де Колоа, руски тим је окончао полувреме у корист свог тима 36:35. Најефикаснији био је Дангубић са 8 поена.

Велика борба на старту треће деонице у којој су као победници изашли кошаркаши Звезде и паметном игром у нападу стекли предност 38:36. Брзо су се вратили Армејци у меч и након две тројке у два напада, стекли прву осетљивију предност 51:44. Поново велики проблем црвено-белима направила је трећа четвртина у којој је квалитет гостију дошао до изражаја и коју је тим Димитриса Итудиса окончао у своју корист 59:47.

У добром ритму кренуо је српски шампион у последњих 10 минута и ношен фантастичном атмосфером са трибина спустио заостатак на минус 6. Поново су гости преузели конце игре и вратили на двоцифрену предност, али по који пут у серији, изабраници Дејана Радоњића нису пали психички већ су брзом серијом послали одговор и пришли на минимални заостатак 67:66, три минута пре краја. Потрошили су се доста црвено-бели тражећи прикључак и пенал завршницу, али је ипак велико искуство и појединачни квалитет руског тима на крају пресудио и ЦСКА је славио 78:71.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 9, Ребић, Дангубић 11, Митровић, Лазић 2, Симанић, Мицић 2, Симоновић 7,  Јовић 6+6ас, Цирбес 7, Штимац 12.

Фантастична сезона у којој су кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили изузетне резултате и поред свих проблема и препрека успели да се први пут у историји пласирају међу 8 најбољих европских тимова. Нажалост, последња препрека била је и најтежа у овом тренутку јер је српски шампион морао на мегдан главном фавориту за освајање, екипи ЦСКА. Руски тим је серију решио у своју корист резултатом 3:0 и први чекирао карту за Фајнал фор у Берлину.

Црвено-белима преостаје борба на два поља, финале АБА лиге и домаћи шампионат у којима бране трофеје освојене прошле сезоне. Први меч финалне серије регионалног такмичења на програму је 28. априла у дворани „Александар Николић“.

Претходни текстЗвезда после мајсторице у финалу!
Следећи текстРадоњић: Велики корак смо направили!