Звезда после мајсторице у финалу!

48

Пету годину заредом одбојкаши Црвене звезде играће у финалу плеј-офа. Издржали су шампиони велики притисак, који им је наметнула млада екипа Партизана и максималном победом на Бањици се пласирали у финале.


 
Добијени први сет, који је обиловао преокретима, наговестио је тријумф црвено-белих. Резултатска клацкалица (7:4, 7:7, 10:7, 12:10), донела је у другој половини сета вођство Партизану. Серијом од 4:0 (12:14), натерали су гости Драгана Кобиљског да затражи први тајм-аут.
 
Имали су после контранапада Буше, „црно-бели” и три поена предности (14:17 и 15:18), али су сервиси Буцуљевића и сјајни Благојевић поново покренули Звезду. Последње вођство Партизана забележено је при резултату 19:18.
 
Онда је сервис погрешио Костић, па Милутиновић изблокирао Бушу, да би после лоше организације напада црно-белих, Јаковљевић одвео Звезду на „плус два” (21:19).
 
Благојевић је био човек одлуке, мада је питање како би се завршио сет, да Костић при резултату 23:22, није начинио велику грешку и другу лопту испуцао у аут.
 
На крилима сјајне игре из првог сета (шест поена, 50 % напада), Благојевић је одвео Звезду до 5:1 на почетку другог периода. Било је и 12:5 за црвено-беле на техничком тајм-ауту, ипак недовољно шампиону за миран наставак меча.
 
Заиграли су се Буцуљевић и Јаковљевић, мучили у нападу, па је Драган Кобиљски морао да узме тајм-аут. Црно-бели су пришли на три поена заостатка – 13:10.
 
Претио је Партизан до резултата 17:14, у наредном поену било је повика и на судије, а онда је Околић са два блока наговестио вођство Звезде од 2:0.
 
Репрезентатовни средњи блокер црвено-белих доминирао паркетом до краја овог периода игре (шест поена у овом сету), па су црвено-бели у великом стилу освојили други сет.
 
Није могло без драме ни у трећем сету, иако су црвено-бели водили 16:11, а у завршници и 22:18. Благојевић је донео битан поен свом тиму (23:21), а онда и зарадио црвени картон, што су гости знали да искористе и дођу чак до сет лопте – 24:23!
 
Погрешио је сервис још једном Костић, потом и напад са Лопаром, да би тачку на и ставио сјајни Околић, блоком на Буши.
 
Финална серија плеј-офа између Црвене звезде и Војводине НС семе почиње у четвртак, 21. априла утакмицом у дворани УСЦ „Вождовац” на Бањици.
 
И други меч играће се у Београду, 25. априла, а онда се серија сели у Нови Сад. Први меч у Спенсу на програму је 28. априла, а евентуални четврти, у истој дворани 4. маја. У случају да дође до мајсторице, она ће се одиграти 7. маја у Београду.

Црвена звезда – Партизан 3:0 (25:23, 25:18, 26:24)
Дворана: „УСЦ Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 600. Судије: Мирко Јанковић (Стара Пазова) и Игор Миљковић (Београд). Трајање меча: 84 минута. Резултат у серији: 3:2.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 13, Милутиновић 5, Јаковљевић 9, Стојсављевић 4, Благојевић 20, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Мунћан, Шкрбић, Ђурђевић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Буша 10, Пантић 8, Лопар 3, Костић, Величковић 14, Поломац 4, Рајковић (либеро), Јокановић 1, Недељковић, Жугић, Поповић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.

Претходни текстДерби из свих углова
Следећи текстХрабра Звезда заустављена у четвртфиналу