Звезда у Арени испустила меч лопту

63

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су у Комбанк арени од екипе Дарушафаке резултатом 61:80 (20:15, 14:20, 15:20, 12:25) и тако пропустили прилику да пред својим навијачима обезбеде пролаз у Топ 8, па ће нову шансу имати у Загребу

У оквиру претпоследњег кола Топ 16 фазе Евролиге, српски шампион поражен је од турске Дарушафаке резултатом 61:80 ( 20:15, 14:20, 15:20, 12:25). Меч је одигран у „Комбанк арени“ пред више од 18000 гледалаца, а најефикаснији у тиму Звезде били су Милер са 18 и Дангубић са 14 поена. У гостујућој екипи, Вилбекин је постигао 19 поена.

Стартна петорка: Јовић, Милер, Цирбес, Кинзи, Дангубић.

Агресиван почетак домаћина и индивидуални квалитет Милера донели су црвено-белима вођство 8:2, али су гости убрзо пронашли решења и поенима Гордона вратили предност на своју страну 11:10. После ТВ тајмаута, уз велику подршку са трибина, српски шампион је поправио дефанзивну игру и доста разноврсном игром у нападу стигао до вођства после првих десет минута 20:15.

Резервном петорком покушао је Радоњић у наставку да парира турском тиму и у доброј мери је успевао јер су црвено-бели у 15-ом минуту меча водили 28:24. Потом су уследили минути у којима су кошаркаши Звезде деловали безидејно, гости су добро затворили рекет и стигли најпре до изједначења, а потом и до предности у последњим секундама првог дела 35:34. Најефикаснији у тиму Звезде био је Милер са 9 поена.

Трећи фаул Цирбеса разбио је ритам у нападу Звезде, па је домаћин одговор тражио споља и управо тројком Милера поново дошао у вођство 42:40. Препознала је публика велику жељу играча Звезде и у тешким моментима додатно појачала подршку, на шта је најпре Квинси одговорио сјајним закзуцавањем, а потом је Дангубић тројком повећао предност 48:43. Деловало је да су црвено-бели ухватили свој ритам, али је гостујући стручњак Махмути тајмаутом разбио налет Звезде и серијом 12:1, турски тим је водио пред последњи период 55:49.

Наставила је Дарушафака да користи велики број грешака српског шампиона и после пет минута четвртог периода имала двоцифрену предност 63:52. Велики притисак проласка међу осам најбољих додатно је отежао регионалном шампиону да се супростави изузетно расположеном турском тиму који је на крају заслужено славио резултатом 80:61.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 2, Ребић, Дангубић 14, Лазић 2, Мицић 7, Тејић, Симоновић, Гудурић 7, Јовић , Милер 18+7ск, Цирбес 7, Штимац 4.

Немања Дангубић:

„Тежак пораз за нас. Екипа Дарушафаке је одиграла одличну утакмицу. Држали смо се до треће четвртине, онда смо имали доста изгубљених лопти, они су то искористили на најбољи начин и стигли до победе. Честитао бих им, ми се окрећемо новом мечу који је изузетно важан.“

Дејан Радоњић:

„Честитке на заслуженој победи, били су бољи од нас већерас. Кренули смо добро, са добром мотивацијом, са добрим стварима у одбрани и нападу, међутим нисмо валоризовали то, па је Дарушафака добром игром држала добар ритам и константну предност резултата. Ми ту неки предност нисмо искористили, а њихов квалитет је очекивало се дошао до изражаја. Стицали су предност, ми смо губили лопте у неким ситуацијама, као плод неког неискуства, што је Дарушафака искористила и држала предност до краја меча. Нама остаје да се припремимо добро за меч са Цедевитом. Оно што сам причао пре меча, у једном мом виђењу, тај период путовања без тренинга је оставио трага, и покушаћемо у овом периоду до цедевите да се опоравимо и припремимо добро. Одигали смо сјајно Евролигу, до сада, тако да идемо да се спремимо за меч са Цедевитом и идемо тамо да победимо у том мечу. Захвалио бих се навијачима на подршци.“

Нову шансу  за пролаз у Топ 8, кошаркаши Црвене звезде Телеком имаће против Цедевите у Загребу осмог априла од 20 часова.

Претходни текстЦрвена звезда улепшала дан болесној деци
Следећи текстЗвезда у финалу плеј-офа