Црвена звезда улепшала дан болесној деци

63

Иако бележе једну од најуспешнијих сезона у блиској историји, фудбалери Црвене звезде нису себи дозволили да забораве на оне који су у тешком стању.

Успесима Црвене звезде радује се велика армија навијача, а међу њима има и деце која због болести нису у могућности да прате спортска дешавања и радују се успесима које остварују наши спортисти. Фудбалери нашег клуба су данас посетили Институт за онкологију, као и Дечију клинику у Тиршовој.

Александар Луковић, Мичел Доналд, Луис Ибањез у Славољуб Срнић су, заједно са удружењем НУРДОР, посетили 26-оро деце која болују од канцера, у ове две клинике. Онолико колико је време дозволило, наши фудбалери посветили су пуну пажњу малишанима, којима су уједно уручили и многобројне поклоне, не би ли им улили што више оптимизма да издрже и победе у тешким данима.

НУРДОР тренутно ради на највећем пројекту до сада – изградњи новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу, што наш клуб у потпуности подржава. Ово је први пут да једно родитељско удружење покреће пројекат изградње читавог болничког крила. У сарадњи са Клиничким центром Ниш и Клиником за дечје интерне болести, покренута је велика кампања прикупљања средстава за ту намену. Пројекат је огроман, вредан близу 700.000 евра, али нема сумње да ће сви бити веома поносни на резултат – савремено, модерно опремљено одељење по узору на она широм Европе.

За прву фазу пројекта, планираног за ову годину, који подразумева изградњу и стављање новог објекта под кров, потребно је 165.000 евра (без ПДВ-а) од којих је, уз помоћ пријатеља и донатора, прикупљено 145.000 евра.

Помоћ и подршка шире друштвене заједнице за овај велики пројекат од националног значаја је неопходна. Подршку пројекту изградње новог одељења грађани могу дати и слањем СМС поруке на 1150.

Претходни текстOмладинци поново на финалу Лиге шампиона
Следећи текстЗвезда у Арени испустила меч лопту