Oмладинци поново на финалу Лиге шампиона

47

Компанија Газпром, званични партнер УЕФА Лиге шампиона, по четврти пут организује дечији међународни пројекат „Фудбал за пријатељство“ у ком Србију представљају омладинци ФК Црвена звезда.

Овај јединствени пројекат се географски шири из године у годину. Ове сезоне, „Фудбал за пријатељство“ ће, по први пут, имати земље-учеснице из Африке и Јужне Америке. У односу на прошлу годину, број земаља порастао је са 24 на 32. Ове године, деца из Алжира, Аргентине, Јерменије, Аустрије, Азербејџана, Белорусије, Белгије, Бразила, Бугарске, Кине, Хрватске, Чешке Републике, Француске, Немачке, Мађарске, Италије, Јапана, Казахстана, Киргистана, Холандије, Пољске, Русије, Србије, Словачке, Словеније, Шпаније, Швајцарске, Сирије, Турске, Украјине, Велике Британије и Вијетнама ће бити учесници пројекта.

Међународни турнир у уличном фудбалу ће се одиграти 27. и 28. маја у Милану, после ког ће учесници пројекта присуствовати финалној утакмици УЕФА Лиге шампиона 2016. на стадиону „Ђузепе Меаца“ („Сан Сиро“).

– „Куп девет вредности“, који додељују учесници пројекта „Фудбал за пријатељство“, приказан је кроз статуу младог фудбалера који држи лопту у облику планете. Сматрам да она веома позитивно представља идеје и вредности које фудбал и спорт уживају међу омладином данас – напоменуо је Франц Бекенбауер, глобални Амбасадор пројекта „Фудбал за пријатељство“.

Пројекат „Фудбал за пријатељство“ има за циљ развој омладинског фудбала, као и промоцију толеранције и пријатељства међу децом из различитих земаља. Кључна начела која подржавају и промовишу сви учесници су – пријатељство, једнакост, фер-плеј, здравље, мир, посвећености, победа, традиција и част – закључује Бекенбауер.

Претходни текстПлавшић: Помоћи ћу Хугу да обори рекорд
Следећи текстЦрвена звезда улепшала дан болесној деци