Радоњић: Велики успех!

36

Кошаркаши Црвене звезде Телеком били су бољи од екипе Цедевите и у другом мечу полуфиналне серије резултатом 73:65(16:19, 18:20, 21:10, 18:16) и тиме се пласирали у финале регионалног такмичења

У изузетно посећеној конференицији за новинаре, говорили су Брако Лазић и тренер Дејан Радоњић.

Бранко Лазић:

Честитке екипи Цедевите на добрим партијама током сезоне и честитке мом тиму на пласману у финале где нас чека екипа Меге. Успели смо да се извучемо после тешког почетка сезоне, после великих проблема да стигнемо до прилике да бранимо трофеј од прошле сезоне. Што се тиче утакмице, ушли смо доста нервозно у меч, што од пута што од умора мало и због згуснутог распореда. У другом полувремену смо успели да се консолидујемо и добром одбраном и контролом у нападу стигнемо предност домаћина и на крају тријумфујемо.

Дејан Радоњић:

Пре свега да се захвалим навијачима који су дошли да нас бодре да дођемо до заједничке победе. Затим бих честитао својим играчима на проласку у финале. Да се вратим на нешто што је за нас најбитније а то је тај почетак сезоне. Велики проблеми, почев од повреде играча на припремама, затим и у току сезоне, одласком играча, не сналажењем играча који су дошли, створио се један моменат у коме се није много добрих ствари видело, а ево нас овде,седимо, и славимо победу од 2:0 против Цедевите. Тако да смо се градили кроз сезону, ја као тренер знам колико је то тешко и зато сам изузетно срећан на своје момке што смо све заједнички издржали и на крају дошли до великог резултата за клуб. Ја колико сам обавештен, мислим да ће ово значити да ћемо наставити и следеће сезоне да играмо Евролигу без обзира на дешања УЛЕБ и ФИБА. Лоше смо отворили меч, Цедевита је то искористила, долазила до добрих решења и у одбрани и у нападу, али се нисмо дали, враћали смо се, али то није изгледало како би требало против Цедевите. У другом полувремрену смо били доста бољи, смањили број изгубљених лопти, феноменалном одбраном и паметним нападом дошли до резултатске предности и на крају успели да забележимо тријумф против сјајне екипе. Радује доста то што играмо добро после тешких путовања, славили смо у Малаги, сад у Загребу против екипе која је без обзира на све најбоља уз нас у АБА лиги. Још једном смо показали велики карактер и у сјајном амбијенту настављамо даље и надам се да ћемо у финалу бити бољи од Меге и освојити поново АБА лигу.

Претходни текстЗвезда са 2:0 заказала српско финале!
Следећи текстПрви пут у Србији: Звезда из потпуно новог угла!