Храбра Звезда ипак поражена у Турској

70

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграли су одлично прво полувреме у Истанбулу у којем су имали плус 9, али су на крају ипак претрпели четврти пораз од екипе Фенербахчеа резултатом 72:65 ( 14:18, 11:16, 24:6, 23:25)

У оквиру деветог кола Топ 16 фазе Евролиге, једини српски представник поражен је од турског Фенербахчеа резултатом 72:65 ( 14:18, 11:16, 24:6, 23:25). Пред 10600 гледалаца у „УЛКЕР СПОРТС АРЕНИ“, најбољи у редовима Звезде био је Цирбес са 11 поена, док су Симоновић и Кинзи додали по 10. У екипи Жељка Обрадовића, 27 поена уписао је Датоме.

Меч у Истанбулу против првопласиране екипе у групи, тренер Радоњиц је отворио петорком Јовић, Цирбес, Милер, Дангубић и Кинзи. Храбар почетак утакмице црвено-белих који су поред неколико отворених промашених шутева водили 10:8 на истеку шестог минута. Одлична игра у рекету Маика Цирбеса и његових девет поена донели су предност српском шампиону 18:14 на крају прве деонице.

Мини-серију Фенербахчеа прекинуо је минутом одмора Дејан Радоњић, после кога су кошаркаши Звезде одговорили на прави начин и после закуцавања СИмоновића поново водили 23:19. Константно су гости имали предност  у другој деоници, а нови тајмаут тренера Обрадовића уследио је при резултату 27:21 за Звезду. Феноменална игра у одбрани црвено-белих и само 25 поена у првом полувремену фаворизованог турског тима, док су на другој страни кошаркаши Звезде постигли 34. Најбољи појединци били су Цирбес и Милер са по 9 поена.

Имали су црвено-бели двоцифрену предност у наставку меча, али је турски тим побољшао игру у нападу и серијом 6:0 приморао тренера Радоњића на нови тајмаут. Техничка грешка Кинзија појачала је налет домаћина који је наставио серију и прешао у вођство 40:36, четири минута пре краја треће четвртине. Без решења у нападу кошаркаша Звезде и само шест поена у трећој деоници, олакпали су посао домаћину који је пред последњи период имао плус 9, 49:40.

Изабраници Дејана Радоњића пружили су добар отпор на мечу са једним од фаворита за освајање овогодишње Евролиге, али једноставно нису имали снаге да свих 40 минута парирају екипи Жељка Обрадовића која је у последњој деоници рутински одржавала предност. Црвено-бели су на крају претрпели четврти пораз у Топ 16 фази резултатом 72:65 и у наредним мечевима ће регионални шампион пробати да тражи пролаз међу 8 најбољих европских тимова.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 10, Ребић, Дангубић 3, Лазић 5, Симанић, Мицић 7, Симоновић 10, Гудурић 3, Јовић 5, Милер 9, Цирбес 11+7ск, Штимац 2.

У понедељак од 18 сати у хали „Александар Николић“, кошаркаши Црвене звезде Телеком играју меч последњег кола регуларног дела АБА лиге Ј.т.д против словеначке Крке.

Претходни текстПрослављен 71. рођендан Црвене звезде
Следећи текстДраган Џајић у избору за идеалан тим ЕП