Победа Звезде у вечитом дербију

45

Хокејаши Црвене звезде тријумфовали су у вечитом дербију, против Партизана, у шампионату Србије и стигли на корак од првог места у лигашком делу сезоне. Црвено-бели су славили као гости резултатом 3:2 (0:0, 2:0, 1:2).

Црвена звезда је повела у 34. минуту, када се пред голом домаћина одлично снашао Угљеша Новаковић. Најбољи поентер, стрелац и асистент лиге, Звездин капитен и репрезентативац Србије, Павел Поправка постигао је врло ефектан гол ударцем из зглоба на два минута и 20 секунди пре краја друге деонице за 2:0 за црвено-беле.

Руски интернационалац Игор Зубов је на 13 минута и 16 секунди пре краја смањио на 1:2. Наши хокејаши су повели са 3:1 када је Дмитриј Маркелов у пауер-плеју на асистенцију Словенца Давида Шефича погодио мрежу у 49. минуту. Партизан је смањио на 2:3 голом Срђана Ристића и поставио коначан резултат.

Екипи Ненада Милинковића остало је да кроз четири дана овери прву позицију тријумфом против НС Старса у Новом Саду и у плеј-оф уђе са првог места, што подразумева предност домаћег терена.

Тим Црвене звезде на овом дербију су чинили: Хричина, Ранковић, Шефич, Микуш, П. Новаковић, У. Новаковић, Црногорац, Бјелогрлић, Цвик, Живић, Поправка, Маркелов, Пајевић, Вукићевић, Керезовић, Анић, Сабадош, Ђаковић и Николић.

Претходни текстПринц Карађорђевић посетио Црвену звезду
Следећи текстЦрвена звезда организатор спортске конференције