Пионир славио, Звезда бројала до 94!

59

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су у трећем овосезонском дуелу екипу Цедевите резултатом 94:74 ( 26:12, 17:20, 19:24, 32:18) и успели да забележи четврти тријумф после седам мечева у Топ 16 фази

У последњем седмом колу првог дела Топ 16 фазе Евролиге, изабраници Дејана Радоњића тријумфовали су против регионалног ривала, екипе Цедевите, резултатом 94:74 ( 26:12, 17:20, 19:24, 32:18). Хала „Пионир“ угостила је 6500 гледалаца, а најбољи појединци у победничком тиму били су Милер са 22 поена и Мицић са 13. У екипи Цедевите, Пулен је постигао 20 поена.

Подршку кошаркашима Звезде на мечу са хрватским представником пружили су најбољи тенисер света Новак Ђоковић, бивши капитени фудбалског клуба Дејан Станковић и Марко Пантелић и још многи чланови црвено-беле породице.

После сада већ стандардне песме навијача Звезде током интонирања химне Евролиге, на паркет су изашли Јовић, Милер, Кинзи, Цирбес и Дангубић. У сјајном ритму су црвено-бели отворили меч, шутерски расположено и уз агресивну одбрану стигли до двоцифрене предности 13:2, после четири минута игре. Реаговао је Вељко Мршић тајмаутом, али загребчанима ни то није много помогло против разноврсног напада домаћег тима, који је на крају прве деонице повећао предност 26:12. Звездин плејмејкер Стефан Јовић, напустио је терен током прве деонице због повреде трбушног мишића.

Не баш најбољи почетак другог периода, и после мање од три минута и серије 6:2 гостију, тренер Радоњић затражио је први минут одмора. Тврда одбрана са обе стране проузроковала је мање атрактивну игру у другој четвртини. У наредним минутима српски шампион погађао је преко Симоновића који је са својих седам поена одржавао двоцифрену предност домаћина. Иако су гости успели да спусте на једноцифрен заостатак, црвено-бели су поенима Ребића у последњим секундама отишли на велики одмор са 43:32. Најбољи појединац био је Милер са 8 поена.

Зонска одбрана правила је велики проблем кошаркашима Звезде, а гостима је донела резултатски прикључак, који су после дужег времена пришли на минус 6, 52:46. Деловало је као да се Цедевита у потпуности вратила у меч, али је регионални шампион ношен хуком са трибина направио брзу серију 6:0 и вратио двоцифрену предност 60:48. Цедевита је после тајмаута направила нову серију, а пред последњи период на семафору је стајало 62:56.

Атмосфера у хали подигла се на виши ниво после тројке Гудурића и техничке Жганеца након које је Милер повисио на 68:56. Наставила је Звезда тројкама да решета кош противника и средином последње деонице започела крај гостујућег тима у српској престоници. Игра у нападу регионалног шампиона била је нерешива енигма за госте из Загреба, који су 3 минута пре краја заостајали 16 разлике, 83:67. Потпуно заслужену, четврту победу у најелитнијем европском такмичењу, црвено-бели су уписали резултатом 94:74.

КК Црвена звезда Телеком : Кинзи 4, Ребић 2, Дангубић 9, Лазић 5, Мицић 14+9ас, Тејић 2, Симоновић 7, Гудурић 13, Јовић, Милер 22, Цирбес 10, Штимац 6+13ск.

У 24. колу АБА лиге Ј.т.д кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекују у недељу од 17 часова екипу Сутјеске.

Претходни текстЗвезда незадржива
Следећи текстТренира се све јаче, у суботу две провере