Тријумф Звезде као увертира за Уникаху

58

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су на свом паркету екипу Металца из Ваљева резултатом 86:74 ( 22:11, 19:17, 23:20, 22:26) и тако се изједначили на другом месту са Цедевитом.

Дерби два српска тима у оквиру 20. кола АБА лиге Ј.т.д кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су у своју корист и победили екипу Металца резултатом 86:74 ( 22:11, 19:17, 23:20, 22:26). Меч у хали „Пионир“ пратило је 2500 гледалаца, а најефикаснији у редовима црвено-белих били су Дангубић са 17 поена и Милер и Гудурић са по 10. У екипи Владимира Ђокића најбољи појединац био је Мајсторовић са 23 поена.

Након загревања које су кошаркаши Звезде одрадили носећи дресеве фудбалског клуба Црвена звезда као знак подршке и неговања породичног односа, на паркет су изашли Кинзи, Јовић, Дангубић, Милер и Цирбес. Добар почетак црвено-белих уз неколико атрактивних поена из контранапада резултовали су двоцифреном предношћу 13:3, после 5 минута игре за први минут одмора гостију. Наставила се плејада лепих потеза регионалног шампиона који је пред други период имао високих 22:11.

Тренер Радоњић ротирао је комплетан тим, а прилику је добио и Звездин „вундеркид“ Бориша Симанић који је сјајним закуцавањем измамио аплаузе домаће публике. Само један тим постојао је у првом полувремену, српски шампион је доминирао паркетом и суверено чувао предност која је пред велики одмор износила плус 13, 41:28. Таренс Кинзи постигао је 9 поена на полувремену.

Трећа четвртина донела је мало тога новог, домаћи кошаркаши наставили су са разноврсним нападима и одличном одбраном, па је предност расла из минута у минут. Плус 20 било је у једном моменту, тренер Ђокић је покушао тајмаутом да промени ритам свом тиму, али једноставно није успео да пронађе решење за расположену екипу Дејана Радоњића која је у последњих 10 минута ушла са предношћу 64:48.

Први минут одмора тренера Радоњића уследио је након серије гостију 6:0 којојм су пришли на минус 13, у 34. минуту меча. Експресно су црвено-бели вратили на плус 19, али је онда уследила серија гостију 15:3, за нови тајмаут Звездиног стратега. Ипак, актуелни шампион није ништа препустио случају, па је новом серијом привео меч крају и заслужено славио 86:74.

КК Црвена звезда Телеком:  Кинзи 9+7ас, Ребић 4, Дангубић 17 (22 индеx), Лазић 4, Симанић 3, Мицић 4, Симоновић 6, Гудурић 10, Јовић 4, Милер 10, Цирбес 7, Штимац 8.

Немања Дангубић:

„Одиграли смо један добар меч изузев последњих  4,5 минута где смо пали у одбрани и изгубили концентрацију. Сигурно да тим делом нисмо задовољни, међутим одиграли смо добар меч, тимски, и важна победа за нас да наставимо низ победа и да се спремамо за наредни период.“

Дејан Радоњић:

„Најпре задовољство начином на који радимо и жеља да наставимо у истом амбијнету и ритму и односом који мора да постоји један дужи период да би екипа могла да се припреми за већ брзу битку за трофеје, наравно и све мечеве који следе. У дуелу против Металца остварили смо оно што нам је било битно, чак можда мало више од тога, узели смо нове бодове. Држали смо један добар ритам доста дуго, у тој расподели минутаже у завршници смо изгубили ритам, па је једна озбиљна предност мало смањена, али генерално успели смо да и тада добро одреагујемо, тако да смо са два нова бода задовољни и настављамо са оним што нам је у овом тренутку и битније од тога. Да тренирамо и да се спремамо јер нас чека веома квалитетан противник. Тако да нам је и ово вечерас користило јако и као што сам рекао урадили смо нешто важније осим освајања бодова вечерас.“

Наставак такмичења у Евролиги за црвено-беле на програму је у петак од 20 часова када у халу Пионир стиже шпанска Уникаха.

Претходни текстГрујић: Код Грофа нема „сувог“ трчања
Следећи текстОдржан митинг АК Црвена звезда