Маик и Таренс: „Велика тимска победа“

62

Првотимци Црвене звезде Телеком Маик Цирбес и Таренс КИнзи истакли да је тимска игра, била кључ велике победе у Атини.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су велику победу, савладавши вишеструког првака Европе Панатинаикос у Атини, и тако стигли до важног брејка у раној фази ТОП 16 фазе Евролиге. Црвено-бели су контролисали дешавања на паркету дворане ОАКА практично од старта утакмице. Након велике победе, Маик Цирбес и Таренс Кинзи истакли су тимску игру као кључ овог тријумфа:

Маик Цирбес:
„Сјајан осећај, велика победа на гостовању. Врло је тешко забележити победу овде у Атини, али ми смо успели, . Били смо бољи на обе стране терена, иодиграли смо врло добру и чврсту утакмицу. ЛОпта се добро кретала, убацили смо важне шутеве и нисмо дозволили Панатинаикосу да игра своју игру. Нема сумње да је ово велика тимска победа, и заслуге припадају свима“

Таренс Кинзи:
„Кључ ове победе је наша тимска игра, играли смо као један, веровали смо у себе, били смо изванредни у одбрани и неутралисали смо њихов скок. У прва три минута дозволили смо три офанзивна скока. Мислим да су на крају прве четвртине имали 8 или 9 офанзивних скокова. Не можеш да победиш овакав тим са таквим приступом. Прегруписали смо, почели смо да скачемо, и почели да погађамо. И то је практично то“.

Црвено-бели се враћају у Београд у петак у поподневним часовима, и одмах се окрећу припреми за дуел са Металцем у понедељак у дворани „Пионир“, док ће у петак у Београду гостовати екипа Уникахе.

Претходни текстПао је ПАО! Тимски тријумф Звезде у Атини
Следећи текстЗвездине „чирлидерсице“ у одбрани четвртог места