Тријумфални завршетак! Црвено-бели одували Тајфун!

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победили су у Словенији екипу Тајфун Шентјура резултатом 73:63 (20:21, 19:14, 18:14,16:14) и тако на најбољи начин окончали историјску 2015. годину у регионалном такмичењу.

У последњем овогодишњем колу АБА лиге Ј.т.д избраници Дејана Радоњића савладали су словеначки Тајфун резултатом 73:63 (20:21, 19:14, 18:14,16:14) пред 2200 гледалаца у арени „Головец”. Најефикаснији код црвено-белих били су Јовић са 14 поена и Гудурић са 11. У пораженом тиму Братож је постигао 16 поена.

Милер, Цирбес, Дангубић, Јовић и Лазић нашли су се у стартних пет који су отворили утакмицу. У првој деоници меча виђена је лепа игра са обе стране, доста реализованих напада и без прекида. После уводних седам минута игре било је изједначено 17:17, уз 8 постигнутих поена Звездиног плеја Стефана Јовића. До краја четвртине Милер је убацио тројку, а Тајфун серијом 4:0 стигао до предности 21:20.

Ротирао је доста тренер Радоњић, што ће бити једна од главних ставки услед тешког распореда који очекује црвено-беле у наредне две недеље, и после 3 минута наставка актуелни регионални шампион је водио 26:25. У наредном минуту уследио је и први тајмаут на мечу затражен од стране стратега Радоњића, после серије домаћих кошаркаша 5:0. Испоставило се као одличан потез јер је након одмора уследила серија 8:0 црвено-белих за ново вођство 32:30, а први предах за свој тим затражио је тренер Михевц. Наставили су гости да одржавају предност и после тројке Немање Дангубића у последњим секундама полувремена било је плус 4, 39:35. Најбољи појединац био је Јовић са 12 поена.

Турбулентан наставак меча са доста преокрета и мини-серија. Најпре је Тајфун прешао у вођство, затим је Звезда одговорила серијом 6:0, а потом су домаћи вратили истом мером и дошли до изједначења 47:47, а свој први минут одмора у другом полувремену узео је Дејан Радоњић. Серија 10:2, атрактивна блокада Милера и сјајне асистенције Ребића обележили су завршницу треће деонице која је српском шампиону донела прву озбиљнију предност 57:49.

Сјајно друго полувреме кошаркаша Звезде, предност је расла из минута у минут, а после седам минута последње деонице и тројке уз фаул Гудурића било је плус 16, 71:55. Успели су домаћи кошаркаши колико толико да ублаже пораз, али једноставно нису имали снаге а ни времена да одговоре екипи Дејана Радоњића која је на крају заслужено славила резултатом 73:63.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 3, Томпсон 2, Дангубић 4, Лазић 9, Симанић 2, Тејић, Симоновић 4, Гудурић 11, Јовић 14+6ас, Милер 7+8ск, Цирбес 8, Штимац 9+9ск.

Никола Ребић:

„Знали смо да долазимо екипи која је потпуно другачија од оне са којом смо играли у првом делу сезоне. Иако су домац́ини били ослабљени неиграњем главног играча Санди Чебулара. У првом полувремену смо се  мучили, али је на крају пресудио наш квалитет. После неких лаких контранапада, направили смо разлику . Ускоро следи почетак Топ 16 фазе и меч у Истанбулу.“

Дејан Радоњић :

„Нисмо најбоље отворили меч, направили смо пуно грешака, што је Тајфун искористио. У другој четвртини смо појачали одбрану и успели да контролишемо игру . Слично се десило и у трећој четвртини када смо појачали напад. Имамо један дан одмора, а онда путујемо у Турску на меч Топ 16 фазе Евролиге и ту су тренутно усмерене наше мисли.“

Меч првог кола Топ 16 фазе Евролиге на програму је у среду у Истанбулу од 18 часова, а први противник кошаркаша Црвене звезде Телеком биће Анадолу Ефес нашег Душана Ивковића.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда Телеком
Следећи текстКљајић Звездин, близу и Митић