Кљајић Звездин, близу и Митић

71

Рукометни клуб Црвена звезда настоји да се појача пред наставак сезоне и учини снажнијим свој тим пред сада већ извесно учешће у плеј-офу. Због  тога је редове црвено-белих већ појачао Алекса Кљајић из Црвенке, а очекује се параф и Михајла Митића из Железничара.

Алекса Кљајић је рођен 19. јула 1996. године, висок је 190 цм и игра на позицији десног крила. Врло је перспективан, леворук рукометаш и члан јуниорске репрезентације Србије, која је минулог лета учествовала на Светском првенству у Русији. Алекса је на овом такмичењу постигао 12 голова у дресу са државним грбом, а саиграчи су му били Спасоје Гачевић и Стефан Дамјановић, такође велике наде црвено-белих. Раније је био члан и селекције Србије до 17 година, а висок квалитет потврдио је у овој сезони, када је у дресу Црвенке био трећи стрелац Супер Б лиге са 80 голова на 11 сусрета. Од тога је 47 пута био стрелац из игре, а 33 пута са линије седам метара. Имао је висок проценат у реализацији седмераца од 89,2 одсто (33/37), по чему је такође био трећи у Супер Б лиги Србије. Овај изузетно надарени младић већ је заиграо за Звезду у пријатељској утакмици против Бахреина пре пар дана, када је постигао три гола. До краја сезоне наступаће за наш клуб на двојну регистрацију, а затим ће потписати стални уговор.

Очекује се да за Црвену звезду врло брзо уговор потпише и Михајло Митић, који ће такође представљати велико појачање, обзиром да је јесењу полусезону завршио у великом стилу као други стрелац Супер лиге са 70 голова на 12 утакмица у дресу нишког Железничара. Митић је рођен 3. фебруара 1997. године, висок је 195 цм и игра на позицији десног бека. Он је такође био члан селекције Србије до 19 година, али није играо на Мондијалу у Русији. Колико ће Звезда добити његовим доласком најбоље говори податак да је од 12 лигашких утакмица ове сезоне на чак шест био најбољи актер, па је тренутно водећи на МВП листи у елитном рангу такмичења. Два пута је постигао двоцифрен број голова и то у трећем колу на гостовању у Пожаревцу, када се 13 пута уписао у стрелце у поразу резултатом (24:25), док је 11 голова постигао у поразу од Радничког (22:35) на гостовању у Крагујевцу у оквиру петог кола Супер лиге.

Црвено-белима су порасле амбиције у ишчекивању борбе за титулу на пролеће, тако да су освежења у редовима екипе Ненада Перуничића дошла са јасним циљем да се екипа ухвати у коштац за једно од прва два места која воде у регионалну СЕХА лигу, а ривали попут Војводине и Спартака сигурно не желе тако лако да препусте своје позиције које су стекли у минулој сезони.

Претходни текстТријумфални завршетак! Црвено-бели одували Тајфун!
Следећи текстРастанак Црвене звезде и Вилијамса