Звезда сломила Задар у другом полувремену

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком победом над Задром 83:57 (20:20, 15:15, 23:8, 25:14) у 16. колу АБА лиге ј.т.д, опростили су се од својих навијача, којих је било више од 5 хиљада у дворани Пионир, у најтрофејнијој календарској години у историји клуба.

Стартну петорку на овом мечу чинили су: Лазић, Цирбес, Гудурић, Јовић и Милер. Први напад на утакмици имала је екипа Задра, а црвено – бели су добром одбраном спречили госте да упуте шут ка кошу. Ни Београђани нису успели да реализују први напад и поред одличне асистенције Цирбеса за Дангубића. Тројкама Милера и Лазића, те украденом лоптом и закуцавањем у контри Цирбеса, Звезда прави серију 8:0.

Узвратили су Задрани серијом 9:0, коју прекида Цирбес сјајним закуцавањем. Гудурић је у последњим секундама био фаулиран при шуту за три, те је са линије пенала изједначио резултат. Прва четвртина – 20:20.

Без поена Звезде у 3 минута наставка били су довољан разлог да тренер Радоњић  тајмаутом прекине серију 6:0 гостију. Консолидовали су редове црвено-бели иако су имали доста проблема у нападу и на два минута пре краја полувремена заостајали  33:31, за нови минут одмора тренера Назора. Маик Цирбес је својим 11. поеном довео свој тим у предност, али је Задар у последњем нападу дошао до изједначења 35:35 после 20 минута игре. Поменути немачки центар био је најефикаснији на полувремену. 

Одлична дефанзивна енергија Квинсија Милера и нападачки дуо Јовић -Цирбес донели су предност Звезди 40:35 у наставку меча, за нови тајмаут стратега Антеа Назора. Наставио је Јовић да проиграва своје саиграче па је актуелни регионални шампион убрзо стекао двоцифрену предност која је расла из минута у минут, а пред последњу четвртину било је 58:43.

Одлично је Звезда деловала у другом полувремену, а убрзо је било и плус 22. До краја меча на паркету је постојао само један тим, а Дејан Радоњић је успео да одмори неке од носилаца игре услед пакленог ритма који очекује српског шампиона у наредне две недеље. На крају убедљивим тријумфом 83:57 црвено-бели су дошли су до 12. победе у регионалном такмичењу.

КК Црвена звезда Телеком: Ребић 7, Томпсон, Дангубић 8,  Лазић 5, Симанић, Тејић 2, Симоновић 4, Гудурић 11, Јовић 8+10ас (31 индекс), Милер 13, Цирбес 15, Штимац 10.

Наредни меч на програму је у недељу када кошаркаши Црвене звезде Телеком гостују Тајфуну у Словенији са почетком од 15 часпва.

Претходни текстСаопштење ФК Црвена звезда
Следећи текст„Црвено-бела“ бајка, прослава и нови календар