Звезда славила у продужетку!

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су после продужетака Мега Лекс резултатом 79:78 (17:16, 14:19, 16:23, 22:11) уз нови пех за црвено-беле у виду повреде Марка Симоновића.

14. коло АБА лиге Ј.т.д затворено је дерби сусретом пред око 2500 гледалаца у дворани „Пинки“ у Сремској Митровици где су кошаркаши Црвене звезде Телеком после продужетака савладали Мега Лекс резултатом 79:78 (17:16, 14:19, 16:23, 22:11). Најефикаснији у победничком тиму били су Цирбес са дабл-дабл учинком од 20 поена и 13 скокова, док је Јовић додао 15 поена. У екипи Дејана Милојевића 19 поена постигао је Данило Николић.

Тренер Дејан Радоњић на паркет је извео Лазића, Јовића, Милера, Цирбеса и Симоновића који су одличном одбраном отворили меч и стекли двоцифрену предност 13:2 после 4 минута игре, за први минут одмора тренера Милојевића. Добро су одреаговали домаћи кошаркаши након тајмаута и успели да смање разлику Звезде, али је на крају прве деонице гостујући тим имао минималну предност 17:16. Марко Симоновић је због повреде скочног зглоба морао да напусти терен при крају прве деонице.

Успела је Мега Лекс да преузме вођство на мечу и после 15 минута игре имала је активан резултат 27:24. Уследила је серија 7:4 црвено-белих којом су вратили предност на своју страну, а стратег домаћих Милојевић затражио је нови тајмаут. 11 изгубљених лопти био је највећи проблем актуелног регионалног шампиона у првом полувремену што су домаћи играчи искористили и на велики одмор отишли са предношћу од 35:31. Најефикаснији после 20 минута био је Маик Цирбес са 10 поена.
 
Мини-серијом 6:2 отворила је Мега трећу четвртину, након чега је Дејан Радоњић затражио минут одмора. Без одговора гостујућих играча у наставку меча, а предност домаћина порасла је у завршници деонице и пред последњу четвртину износила 58:47.

Коначно је српски шампион добро отворила период и брзом серијом 5:0 натерала тренера Милојевића на рани тајмаут. Наставила су црвено-бели са одличном игром на оба дела терена и успели да преокрену резултат и поведу 63:62 на 3 минута пре краја меча. Изгледало је да је Мега после серије 7:2 привела меч крају, али су Јовић и Цирбес својим поенима одвели меч у продужетак 69:69.

Ребић и Лазић отворили су тројкама додатних пет минута утакмице, али је Мега имала одговор на све то и на мање од два минута пре краја имала предност 76:75. У узбудљивој пенач завршници Стефан Јовић погодио је једно слободно бацање две секунде пре краја продужетка, а на другој страни Ивановић је промашио шут за победу, па су црвено-бели на крају славили 79:78.

КК Црвена звезда Телеком: Вилијамс 3, Ребић 8, Томпсон, Дангубић, Лазић 10, Тејић 5, Симоновић 6, Гудурић 2, Јовић 15, Милер 6+10ск, Цирбес 20(13ск), Штимац 4.

Дејан Радоњић:

„Знали смо и у најави рекли да нас чека тежак меч против Меге. Већ неко време после сваког дуела у Евролиги ја се понављам, али то није без разлога. Добро смо кренули, чрстом одбраном смо правили разлику, али ствари су се промениле после повреде Симоновића. Након тога је и Гудурић морао да напусти игру због лакше повреде и то нас је у значајној мери пореметило. Били смо мекани у одбрани, изгубили смо много лопти и дозволили Меги да створи разлику. Међутим, у завршници када је излгедало да домаћин контролише резултат ми смо били веома добри у одбрани и нешто прецизнији у нападу, али је било лоше селекције додавања. Ушли смо у продужетак и на крају славили. Јако ме радује што смо у тешким околностима у завршници успели будемо добри и узмемо бодове.“

У петак од 19 часова у хали „Пионир” кошаркаши Црвене звезде Телеком играју одлучујући меч против Бајерна из Минхена за пролаз у Топ 16 фазу Евролиге.

Претходни текстБошковић: Даћемо све од себе
Следећи текстБожовић и Катаи пред Јавор, за крај године