Бошковић: Даћемо све од себе

41

Одбојкашице Црвене звезде угостиће швајцарски Волеј Кениц у уторак увече, када ће у реванш мечу осмине финала Купа ЦЕВ одмерити снаге у Београду.

Црвено-беле су први меч у Берну изгубиле са 3:1, по сетовима 25:23, 25:15, 22:25, 25:22 и мораће да тријумфују са 3:0 или 3:1 како би избориле „златни сет“.

Капитен Црвене звезде Марија Пуцаревић сматра да црвено-беле могу до победе и пласмана у четвртфинале.

Имали смо шансу у Швајцарској да видимо каква је екипа Кеница. Даћемо све од себе и пробати да прођемо даље и сматрам да за то имамо велике шансе – изјавила је Марија Пуцаревић на конференцији за медије у Прес центру СД Црвена звезда.

Тренер црвено-белих Александар Бошковић истиче да ће наша екипа пружити максимум у овом дуелу.

Утакмица у Берну је била тесна, три сета на разлику, а тај један са мало већом разликом, коју нисмо могли сустићи. Очекивања за сутрашњу утакмицу су да ћемо се борити колико је то у нашој моћи, а колико је то – видећемо. Пробаћемо да урадимо оно што је највише до нас – рекао је Бошковић.

Свестан је тренер гостујуће екипе Хан Абинг колико Звезда може на овом мечу.

Победили смо 3:1, али је био тесан меч. Увек су нам биле близу. Знам да одбојкашице Црвене звезде боље играју код куће, па ћемо и ми морати да будемо бољи него прошле недеље – закључио је Абинг.

Реванш утакмица осмине финала Купа ЦЕВ између Црвене звезде и Волеј Кеница игра се у уторак 15. децембра од 20 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду. Улазнице за овај дуел ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Лемонија Мула из Грчке и Флорин Александру Драгомир из Румуније.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Црвена звезда ће у четвртфиналу, уколико елиминише Волеј Кениц, играти против победника дуела Галатасарај Истанбул (Турска) – Гент (Белгија). У првој утакмици, одиграној у Турској, Галатасарај је победио Гент са 3:0 (25:16, 25:22, 25:16), а реванш ће се одиграти у среду, 16. децембра од 20,30 часова у Белгији.

Утакмице четвртфинала Купа ЦЕВ 2016. на програму су 20. и 27. јануара.

Претходни текстКобиљски: Нема калкулација, желимо тријумф
Следећи текстЗвезда славила у продужетку!