Кобиљски: Нема калкулација, желимо тријумф

28

Прес конференцијом у Прес центру СД Црвена звезда најављена је реванш утакмица шеснаестине финала Купа изазивача у којој Црвена звезда дочекује екипу Хапоел Кфар Саба из Израела.

Први меч у Израелу завршен је победом наших одбојкаша од 1:3, по сетовима 22:25, 23:25, 25:19, 24:26.

Капитен Црвене звезде Максим Буцуљевић нада се још бољој партији свог тима.

Као што знате у Израелу смо победили 3:1, али ми најбоље знамо колико нам је било тешко и како смо дошли до тог резултата. Надамо се да ћемо играти боље него у Израелу и да ћемо ми бити ти који ће проћи даље – изјавио је Буцуљевић.

Црвено-бели имају велику жељу да још једном, пред својим навијачима, савладају Хапоел.

Потпуно смо свесни да је улог у овој утакмици велики за нас. Победа нам омогућава да се пласирамо у следеће коло и да се сусретнемо са бољим европским екипама. Сигурни смо да тај тријумф неће доћи сам од себе, већ да ми морамо да кренемо по њега и да се добро потрудимо да победимо. Не идемо на то да освојимо само два сета, која би нас водила даље. Концентрација, стрпљење и гвоздена воља су са наше стране сигурни – истакао је стратег Звезде.

Примач сервиса Хапоела Себастијан Рафал Деваш се нада бољем издању своје екипе.

Лепо је бити овде и две године за редом играти Челенџ куп против одличног српског тима, који има лепу историју и много добрих играча. Срећни смо што играмо овде и што играмо против Звезде. Надамо се доброј утакмици и да ћемо направити бољи резултат него код куће – каже искусни Пољак.

Иако је пред њима тежак задатак тренер израелског представника Гал Галили сматра да његов тим може да избори пласман у следећу рунду.

Срећни смо што смо овде и што играмо против веома доброг тима, каква је Црвена звезда. Волели бисмо да одиграмо добро и да будемо бољи, него у првом мечу како бисмо учествовали у наставку такмичења – закључио је Галили.

Реванш меч шеснаестине финала Купа изазивача између Црвене звезде и Хапоела је на програму у уторак 15. децембра од 17 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Кирил Нестеренко из Русије и Алиаксандр Судзјеу из Белорусије.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Уколико елиминише Израелце, Црвена звезда ће у осмини финала (20. и 27. јануар) играти против победника меча шеснаестине финала Амштетен (Аустрија) – Араго Сет (Француска). У првој утакмици, одграној у Аустрији, Араго Сет је победио Амштетен са 3:0 (25:13, 25:18, 25:22), а реванш ће се одиграти сутра (уторак, 15. децембар) од 20 часова у Сету.

Претходни текстИнформације о продаји карата за Јавор
Следећи текстБошковић: Даћемо све од себе